Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20: Ασημένιο μετάλλιο από την Φιλιππίδου στη δισκοβολία

 Runbeat Team   8:03 04-08-2022  

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20: Ασημένιο μετάλλιο από την Φιλιππίδου στη δισκοβολία


Το πρώτο της μετάλλιο πανηγύρισε τα ξημερώματα η Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στο Κάλι της Κολομβίας.

Η Αρετή Δέσποινα Φιλιππίδου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό της δισκοβολίας κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

 

Ξεκίνησε τον αγώνα με άκυρη βολή αλλά αυτό δεν την πτόησε. Στη δεύτερη προσπάθεια πέτυχε 51.69μ και στην τρίτη βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ με 54.48μ. Από την τρίτη βολή ήδη ήταν σε τροχιά μεταλλίου και βρισκόταν στη δεύτερη θέση την οποία δεν έχασε μέχρι την ολοκλήρωση των προσπαθειών. Στην τέταρτη βολή η Φιλιππίδου, που γυμνάζεται με τον Δάκη Φιλιππίδη, πέτυχε 50.97μ, στην πέμπτη 54.35μ. ενώ ήταν άκυρη στην έκτη.

Η Φιλιππίδου που ήταν φιναλίστ και στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ναϊρόμπι το 2021 κατακτώντας την 5η θέσημε επίδοση 48.84μ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη αλλά τώρα ζει και προπονείται στην Αμερική, καθώς σπουδάζει Κινησιολογία στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Emma Sralla από τη Σουηδία με 56.15 και το χάλκινο η Νοτιοαφρικανή Mine De Klerk με 53.54, το οποίο αποτελεί εθνικό ρεκόρ.