Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Κλέβουν την παράσταση οι τελικοί των 200μ. ανδρών-γυναικών

 Runbeat Team   13:52 21-07-2022  

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Κλέβουν την παράσταση οι τελικοί των 200μ. ανδρών-γυναικών


Οι τελικοί των 200μ. σε άνδρες και γυναίκες κλέβουν την παράσταση κατά την 7η ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Όρεγκον. Είναι και οι μοναδικοί τελικοί που θα διεξαχθούν τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας.

Τα 200 μέτρα ανδρών θα μπορούσε να είναι υπόθεση της διοργανώτριας Αμερικής καθώς η παρουσία του Noah Lyles και των συναθλητών του Erriyon Knighton και Kenny Bednarek δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τους υπόλοιπους. Το 19.49 του Knighton στις αρχές του τρέχοντος έτους ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ο 18χρονος δείχνει να είναι ο επόμενος πρωταγωνιστής στα σπριντ και μένει να το αποδείξει. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Noah Lyles θα πρέπει να προσέξει πολύ για να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Και ο Kenny Bednarek είναι απλά ο Kenny Bednarek: ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο.

Από την άλλη, οποιοσδήποτε από τους άλλους πέντε φιναλίστ θα μπορούσε να σπάσει την κυριαρχία της αμερικανικής τριπλέτας. Jereem Richards, Aaron Brown, Joseph Fahnbulleh, Luxolo Adams και Alexander Ogando έχουν όλοι την ικανότητα να κερδίσουν μετάλλιο και, ποιος ξέρει, να κερδίσουν.

Θα κάνει το δύο στα δύο η Shelly-Ann Fraser-Pryce;

Ανοικτή για όλα τα ενδεχόμενα είναι η κούρσα των 200μ. γυναικών. Σίγουρα τις εντυπώσεις κλέβει η παρουσία της νικήτρια των 100μ., Shelly-Ann Fraser-Pryce, όμως κανείς δεν μπορεί να μην υπολογίσει και στις υπόλοιπες φιναλίστ.  Η Shericka Jackson και η Abby Steiner είναι ικανές για όλα, οι Dina Asher-Smith και Majinga Kambundji έχουν σημειώσει εξαιρετικούς χρόνους, οι Aminatou Seyni και Tamara Clark έχουν δείξει να είναι σε εξαιρετική φόρμα.

Είναι σχεδόν προβλέψιμο ότι η Fraser-Pryce θα μπει μπροστά, όμως θα αντέξει στην πίεση;

Από εκεί το αγωνιστικό μενού περιλαμβάνει μία σειρά από προκριματικούς αγώνες. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ημιτελικοί των 800μ., αλλά και ο πρώτος γύρος στα 800μ. γυναικών. Στο τέλος της ημέρας θα ξέρουμε τους φιναλίστ και στα 5000μ ανδρών, αλλά και στον ακόντιο ανδρών και στο τριπλούν. Οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3.

Το πρόγραμμα της 7ης ημέρας σε ώρες Ελλάδας:

03:05 Ακοντισμός ανδρών – α’ προκριματικό γκρουπ

03:10 800μ. γυναικών – σειρές

04:10 5.000μ. ανδρών – σειρές

04:20 Τριπλούν ανδρών – προκριματικά

04:35 Ακοντισμός ανδρών – β’ προκριματικό γκρουπ

05:00 800μ. ανδρών – ημιτελικός

05:35 200μ. γυναικών – τελικός

05:50 200μ. ανδρών – τελικός