Παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20 στη σφυροβολία ο Γιάννης Κορακίδης (vid)

 Runbeat Team   7:57 05-08-2022  

Παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20 στη σφυροβολία ο Γιάννης Κορακίδης (vid)


Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στο Κάλι της Κολομβίας και δεύτερο συνολικά (είχε προηγηθεί το ασημένιο της Φιλιππίδου στη δισκοβολία) στη διοργάνωση πανηγύρισε τα ξημερώματα η Ελλάδα.

 

Ο Γιάννης Κορακίδης πραγματοποίησε μεγαλειώδη εμφάνιση στον τελικό της σφυροβολίας και αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ με βολή στα 79.11μ. (77.12μ. το ρεκόρ του μέχρι σήμερα).

Το χρυσό μετάλλιο ήρθε με περιπετειώδη τρόπο, ωστόσο, καθώς οι διοργανωτές προσπάθησαν να βγάλουν άκυρη τη μεγάλη βολή του Έλληνα πρωταθλητή.

Αρχικά εμφανίστηκε στο επίσημο σύστημα και σε πραγματικό χρόνο, έγκυρη η πολύ μεγάλη βολή στην πέμπτη προσπάθεια του Γιάννη Κορακίδη που έστειλε τη σφύρα στα 79.11μ. επίδοση που είναι η κορυφαία φέτος στο κόσμο στην κατηγορία Κ20.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος ελέγχου εγκυρότητας μέσω του βίντεο έκρινε άκυρη τη βολή του Έλληνα αθλητή.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η Ελληνική αποστολή και ο επικεφαλής ΓΓ του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης καθώς και ο τεχνικός διευθυντής Στέφανος Ματάκης διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Κατέθεσαν προφορική ένσταση και ζήτησαν να δουν και να αναλυθεί το βίντεο.

Έτσι και έγινε και η ελληνική αποστολή δικαιώθηκε.

Στη συνέχεια ακυρώθηκε το αποτέλεσμα και εκδόθηκε νέο με τον Γιάννη Κορακίδη να εμφανίζεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη σφυροβολία Κ20 ο οποίος χάρισε στη χώρα μας το 3ο χρυσό στην ιστορία του θεσμού και το 17ο συνολικά.


Ο Γιάννης Κορακίδης αθλητής του Γιάννη Χρίστογλου σημείωσε αναλυτικά τις προσπάθειες: 73.84, Χ, 69.80,Χ 75.59, 79.11, Χ.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Φιλανδός Μαξ Λαμπίνεν με 76.33μ. και το Χάλκινο ο Κύπριος Ιωσήφ Κεσίδης με 76.32.

Ο Νίκος Πολυχρονίου πριν από την απόδοση της έγκυρης βολής στον Κορακίδη ήταν στην 3η θέση με επίδοση 76.12μ. Από την αρχή των προσπαθειών του ο αθλητής του Χρήστου Πολυχρονίου έδειξε τις προθέσεις του να πρωταγωνιστήσει στον τελικό και να διεκδικήσει μετάλλιο.

Ξεκίνησε τον αγώνα με βολή 74.20μ, στη δεύτερη προσπάθεια 74.79μ συνεχώς βελτιούμενος στην τρίτη προσπάθεια έστειλε τη σφύρα στα76.12μ. και του έδινε θέση στο βάθρο. Στις υπόλοιπες βολές ο Πολυχρονίου σημείωσε δύο άκυρες και στην έκτη 76.05μ.

Τεράστια επιτυχία η παρουσία των αθλητών μας στον τελικό που δείχνει την μεγάλη Ελληνική σχολή των σφυροβόλων που πρωταγωνιστούν σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Κορακίδης και Πολυχρονίου ήρθαν σωστά προετοιμασμένοι για τη μεγάλη διάκριση με ατομικά ρεκόρ 77.72μ και 77.52μ αντίστοιχα και σίγουρα ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία τους στην κορυφαία διοργάνωση της κατηγορίας τους και έκλεισαν τη χρονιά τους με επιτυχία.