Παραιτήθηκε από την επιτροπή επιμόρφωσης του ΣΕΓΑΣ ο Πλούταρχος Σαρασλανίδης

 Runbeat Team   14:36 21-02-2023  

Παραιτήθηκε από την επιτροπή επιμόρφωσης του ΣΕΓΑΣ ο Πλούταρχος Σαρασλανίδης


Ο Πλούταρχος Σαρασλανίδης έστειλε επιστολή στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, προκειμένου να υποβάλλει την παραίτησή του από την επιτροπή επιμόρφωσης της ομοσπονδίας. Όπως αναφέρει ο Πλούταρχος Σαρασλανίδης, η επιτροπή επιμόρφωσης του ΣΕΓΑΣ δεν λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο, εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους που πήρε την απόφαση να αποχωρήσει.

Διαβάστε την επιστολή του Πλούταρχου Σαρασλανίδη:

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο ΣΕΓΑΣ κ. Σακοράφα Σοφία

ΘΕΜΑ: Υποβολή παραίτησης από την επιτροπή επιμόρφωσης

 

Κυρία πρόεδρε

Σήμερα, ως μέλος της επιτροπής επιμόρφωσης του ΣΕΓΑΣ, πήρα ένα μήνυμα από τον ΣΕΓΑΣ που με προσκαλεί να παρευρεθώ στο Διεθνές Επιστημονικό Σεμινάριο που θα οργανώσει η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ. Μετά από 1 χρόνο (!!!) που η επιτροπή επιμόρφωσης ΔΕΝ λειτουργεί, σήμερα κληθήκαμε τα μέλη της επιτροπής να “επιμορφωθούμε”. Δεν είμαι αρνητικός στην δια βίου επιμόρφωση, αλλά πιστεύω ότι ο ρόλος της επιτροπής μας είναι να βοηθήσει στην επιμόρφωση των προπονητών.

Σχετικά με την ΜΗ λειτουργία της επιτροπής σας ενημερώνω ότι τον Σεπτέμβριο σε επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Γιατρουδάκη του ζήτησα να δραστηριοποιηθεί ΑΜΕΣΑ η επιτροπή για προγραμματισμό της επιμόρφωσης -προπονητικής καθοδήγησης. Και αυτό με δεδομένο ότι το 1ο δίμηνο της ετήσιας προετοιμασίας των αθλητών είναι το πιο σημαντικό για αλλαγές - τροποποιήσεις στον προγραμματισμό της προπόνησης και για την διόρθωση λαθών. Τον Οκτώβριο με απόφαση του Εθνικού προπονητή τρεις ομάδες ομοσπονδιακών προπονητών παρακολούθησαν, στο εξωτερικό, σεμινάρια και η μια ομάδα παρουσίασε, διαδικτυακά, τα πεπραγμένα του σεμιναρίου για την σφαιροβολία σε 80 προπονητές, χωρίς να ενημερωθούμε τα μέλη της επιτροπής, που φυσικά δεν θα διαφωνούσαμε. Ακολούθησε, στα μέσα Νοεμβρίου, το πρόβλημα υγείας του κ. Γιατρουδάκη, το οποίο σεβάστηκα, αλλά μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα έπρεπε να λειτουργήσει η επιτροπή, με προεδρεύοντα άλλο μέλος της επιτροπής.

Πριν από 2 μήνες σας έστειλα επιστολή σχετική με την ΜΗ λειτουργία της επιτροπής επιμόρφωσης και τις προτάσεις μου. Στην συνέχεια η επιτροπή άλλαξε πρόεδρο αλλά ΔΕΝ συνεδρίασε μέχρι σήμερα.

 

Ο ΣΕΓΑΣ έχει την ευθύνη της προπονητικής υποστήριξης, πέρα από τους αθλητές του σχεδιασμού, για τους αθλητές των προεθνικών ομάδων των μικρών αγωνιστικών κατηγοριών και της ομάδας 750 “ταλέντων” που έχει δημιουργήσει. Για τους αθλητές των προεθνικών ομάδων και των “ταλέντων” μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προπονητική καθοδήγηση, ειδικά των νέων προπονητών, σε προσωπικό επίπεδο στους χώρους προπόνησης και διαδικτυακά. Πιστεύω ότι σε αυτό το επίπεδο των νέων ταλέντων και των νέων προπονητών πρέπει να δοθεί η βαρύτητα της προπονητικής καθοδήγησης. Επιπλέον, κατά την γνώμη μου, οι έμπειροι προπονητές θα πρέπει να αναρτούν προπονητικά άρθρα με πρακτικές οδηγίες, στο site του ΣΕΓΑΣ.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και επειδή, προσωπικά, δεν επιθυμώ να βρίσκομαι σε μια επιτροπή ως διακοσμητικός υποβάλλω την παραίτηση μου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο ΣΕΓΑΣ με νεότερο μήνυμα του ακύρωσε το μήνυμα που με προσκαλεί να παρευρεθώ στο Σεμινάριο που θα οργανώσει το ΤΕΦΦΑ... όμως επι της ουσίας ΔΕΝ αλλαζει τίποτα σχετικά με την ΜΗ λειτουργία της επιτροπής επιμόρφωσης.