Παρίσι 2024: Θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους στον Μαραθώνιο Kipchoge και Jepchirchir

 Runbeat Team   8:37 02-05-2024  

Παρίσι 2024: Θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους στον Μαραθώνιο Kipchoge και Jepchirchir


Η Κένυα ανακοίνωσε τους δρομείς που θα λάβουν μέρος στον Μαραθώνιο ανδρών και γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Eliud Kipchoge θα υπερασπιστεί τον τίτλο του και θα προσπαθήσει να γίνει ο μοναδικός δρομέας που θα έχει κερδίσει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στον μαραθώνιο Ολυμπιακών Αγώνων για τρίτη φορά. Μαζί του στην ομάδα της Κένυας θα τρέξουν ο Benson Kipruto και ο Alexander Mutiso.

 

Η Peres Jepchirchir θα υπερασπιστεί από τη δική της πλευρά τον τίτλο στις γυναίκες θέλοντας κι αυτή να γράψει τη δική της ιστορία στο Παρίσι. Μαζί της θα αγωνιστούν οι Brigid Kosgei και Hellen Obiri.

Παρίσι 2024: Θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους στον Μαραθώνιο Kipchoge και Jepchirchir runbeat.gr

Στην ανακοίνωση της ομάδας δρομέων της Κένυας που θα τρέξουν στο Παρίσι, ο Eliud Kipchoge αντέδρασε με ενθουσιασμό στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Πάντα λέω ότι το Ολυμπιακό όνειρο είναι ένα ξεχωριστό όνειρο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι αυτό που όλοι ονειρευόμαστε σαν μικρά παιδιά ξεκινώντας με το άθλημα μας και είναι αυτό που μας δίνει περισσότερο κίνητρο. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος που επιλέχθηκα στην ομάδα της Κένυας για 5η φορά. Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Τόκιο, η προσοχή μου θα είναι πλέον στο Παρίσι!».