ΠΕΠΚΑ: «Για οκτώ μήνες ζητάμε να μπούμε στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας γιατί θέλουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας»

 Runbeat Team   10:13 04-12-2022  

ΠΕΠΚΑ: «Για οκτώ μήνες ζητάμε να μπούμε στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας γιατί θέλουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας»


Ανακοίνωση με αφορμή την συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού, με την οποία κάνει τις δικές της παρατηρήσεις. Μεταξύ άλλων, η ΠΕΠΚΑ αναφέρει ότι δεν έγινε καμία εισήγηση για το θέμα των αμοιβών των προπονητών, ότι οι επιλογές των ομοσπονδιακών και των συνεργατών δεν βασίστηκαν στο point system, αλλά και ότι τα ποσά που ακούγονται σε πολλές περιπτώσεις δεν αντιστοιχούν σε καμία βαθμολογία ή επιβράβευση επιτυχιών.

 

Η ανακοίνωση της ΠΕΠΚΑ:

Χθες έγινε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας έχοντας ως ένα από τα θέματα τις αμοιβές προπονητών και αθλητών. Από τις ανακοινώσεις της επίσημης σελίδας της ομοσπονδίας μαθαίνουμε πως έχουν γίνει αυξήσεις σε αθλητές και προπονητές, τις οποίες βέβαια πάντα επικροτούμε, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα ποσά των προπονητών. Δεχόμενοι πολλά τηλεφωνήματα και παράπονα από συναδέρφους, οι οποίοι μας μετέφεραν τις απόψεις και τις γνώμες τους έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1. Για το θέμα των αμοιβών των προπονητών δεν έγινε καμία εισήγηση ούτε συζήτηση στην Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού. Το τελευταίο διάστημα πολλά θέματα πηγαίνουν κατευθείαν για ψήφιση στο Δ.Σ. προσπερνώντας τη συγκεκριμένη επιτροπή.

2. Οι επιλογές ομοσπονδιακών και συνεργατών για άλλη μια φορά δε βασίστηκαν στο μοναδικό κριτήριο που είχε ανακοινωθεί και είναι το point system. Τα κριτήρια τα οποία περιλαμβάνουν συναδέρφους που δεν έχουν ούτε ένα βαθμό, ούτε ένα μετάλλιο ή ούτε ένα αθλητή/αθλήτρια κατηγορίας για άλλη μια φορά δεν έγιναν γνωστά.

 

3. Τα ποσά που ακούγονται σε πολλές περιπτώσεις δεν αντιστοιχούν σε καμία βαθμολογία ή επιβράβευση επιτυχιών. Είναι αδιανόητο προπονητές πανευρωπαϊκών μεταλλίων να έχουν λιγότερες αποδοχές από τεχνικούς ανάπτυξης. Εδώ να προσθέσουμε δύο σημειώσεις:

 α/Είναι ευκολότερο να βρεις ανθρώπους να στήνουν στάδια (που το κάνουν με μεγάλη επιτυχία σχεδόν όλοι οι προπονητές) από το να βρεις καλούς προπονητές που δουλεύουν ώρες ατέλειωτες

 β/ Αν δεν υπήρχαν οι αθλητές και οι προπονητές να δουλεύουν εντατικά και συστηματικά δε θα είχαν λόγο ύπαρξης όλοι οι υπόλοιποι.

Εδώ και οκτώ μήνες ζητάμε να μπούμε στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας γιατί θέλουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας, επιθυμούμε την αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα, ειδικά στο στίβο που τα πάντα κρίνονται από τα αποτελέσματα της μεζούρας και του χρονομέτρου. Ο στόχος μας είναι η ενημέρωση σε αθλητές και προπονητές για όλα τα κριτήρια που τους αφορούν. Έρχεται κλειστός στίβος και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την επιλογή και τον αριθμό των αθλητών σε Βαλκανικούς Κ20, Βαλκανικούς Α/Γ και Μεσογειακούς Κ23 και ευχόμαστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων.

Ο προπονητής που θα μας εκπροσωπήσει όλους πρέπει να μην εξαγοράζεται η άποψη του με ταξίδια και φόρμες αλλά να είναι ενεργός, να έχει την πορεία του και τους αθλητές του, να είναι σωματειακός, σωστός και ακέραιος.