Περιορισμένες οι διαθέσιμες νέες εγγραφές στον Μαραθώνιο της Αθήνας

 Runbeat Team   13:59 31-08-2021  

Περιορισμένες οι διαθέσιμες νέες εγγραφές στον Μαραθώνιο της Αθήνας


Με κάθε επισημότητα οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Αθήνας 2021 θα ανοίξουν αύριο Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου καθώς ανακοινώθηκε από το ΣΕΓΑΣ.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.athensauthenticmarathon.gr, ενώ τονίζεται ότι ο αριθμός των νέων εγγραφών θα είναι περιορισμένος λόγω και της επανεγγραφής όσων είχαν δηλώσει συμμετοχή το 2020 οπότε και ο Αυθεντικός Μαραθώνιος ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του covid19. Τονίζεται επίσης ότι πέραν του Μαραθωνίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα δύο αγώνες 5χλμ και το Σάββατο 13/11 θα διεξαχθεί αγώνας 10χλμ. Οι αγωνιζόμενοι θα φεύγουν σε γκρουπ των 500 με προκαθορισμένες θέσεις εκκίνησης. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει:

«Οι εγγραφές για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2021, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το σαββατοκύριακο 13 και 14 Νοεμβρίου, θα αρχίσουν την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 14.00 και θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης (www.athensauthenticmarathon.gr).

Η διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2021, περιλαμβάνει τους παρακάτω Αγώνες.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου

Αγώνας 10χλμ (Αγώνας Α και Αγώνας Β). Ο Αγώνας Α θα ξεκινήσει στις 00 και ο Αγώνας Β στις 18.00. Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες και των δύο Αγώνων θα εκκινούν σε blocks των 500 ατόμων.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου

Μαραθώνιος Δρόμος 195χλμ στην Αυθεντική Διαδρομή (Αγώνας Α και Αγώνας Β). Ο Αγώνας Α θα εκκινήσει σε blocks των 500 ατόμων στις 09.00 και ο Αγώνας Μαραθωνίου Β στις 09:45.

Αγώνας 5χλμ (Αγώνας Α και Αγώνας Β): Ο Αγώνας Α θα ξεκινήσει στις 08:00 και ο Αγώνας Β στις 09.00. Σημειώνεται ότι θα δίνονται εκκινήσεις σε blocks των 500 ατόμων.

Με τις ήδη ενεργές εγγραφές από τη διοργάνωση του 2020, αλλά και με τα μειωμένα όρια συμμετοχής, οι διαθέσιμες νέες εγγραφές θα είναι πολύ περιορισμένες. Ενθαρρύνουμε όλους τους δρομείς να συμβουλευτούν την ειδική Πολιτική Ακυρώσεων

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ένας πολύ σημαντικός αριθμός δρομέων επέλεξε τη μεταφορά της εγγραφής τους στη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2021 και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε ξανά για την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει! Οι δρομείς αυτοί θα λάβουν αυτόματα, με την έναρξη των εγγραφών, τη νέα επιβεβαίωση της εγγραφής τους με την σχετική πληροφόρηση.

Όσον αφορά τις εκκρεμότητες επιστροφής της συνδρομής μετά την αναγκαστική ματαίωση των μαζικών δρομικών αγώνων, ο ΣΕΓΑΣ θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους δρομείς για την κατανόηση και να σας ζητήσει για ακόμη μια φορά συγγνώμη για την καθυστέρηση και να ενημερώσει ότι το πλάνο πληρωμής των επιστροφών θα ξεκινήσει στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε όλους τους δικαιούχους.

Ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ και θα διεξαχθεί στις 13 14 Νοεμβρίου 2021, έχει συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και Μεγάλο Χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος πραγματοποιείται με βάση τον σχεδιασμό της Ομοσπονδίας και τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς της Ελληνικής Πολιτείας, και πάντα σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού,

Στο πλαίσιο υλοποίησης των κανόνων και του Πρωτοκόλλου διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2021, έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης COVID-19, έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών».