Περίπου 200 Αγώνες Δρόμου στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας το 2022

 Runbeat Team   9:22 17-12-2021  

Περίπου 200 Αγώνες Δρόμου στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας το 2022


Περισσότεροι από 200 Αγώνες Δρόμου που θα διεξαχθούν σε πάνω από 40 χώρες περιλαμβάνει το καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το 2022.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9 Ιανουαρίου από τη Βαλένθια, όπου θα διεξαχθεί αγώνας 10χλμ και θα ολοκληρωθούν σχεδόν 12 μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 31 Δεκεμβρίου με τους καθιερωμένους αγώνες που διεξάγονται την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Μαδρίτη της Ισπανίας και στο Μπολτσάνο της Ιταλίας. Ο πρώτος μαραθώνιος θα διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου στο Χιούστον της Αμερικής.

 

Το πρόγραμμα, ωστόσο, υπόκειται σε αλλαγές καθώς κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με την πανδημία του covid19 και εάν αυτό θα επηρεάσει τη διεξαγωγή κάποιων αγώνων. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία πάντως περισσότεροι αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα Label μόλις επιβεβαιωθεί ότι θα πραγματοποιηθούν.

Οι αγώνες είναι μοιρασμένοι σε τρία επίπεδα από το 2020 και συγκεκριμένα υπάρχουν οι World Athletics, οι World Athletics Elite και οι World Athletics Elite Platinum.

Οι αγώνες World Athletics Elite Label πρέπει να έχουν χρηματικό έπαθλο για τους τουλάχιστον οκτώ πρώτους με το ελάχιστο ποσό για τους νικητές να είναι τα 15.000 δολάρια στους μαραθωνίους και τα 7.500 δολάρια στις άλλες αποστάσειςανά φύλο.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ