Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον 9ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και τον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

 Runbeat Team   10:32 18-06-2021  

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον 9ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και τον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»


Τα δύο μεγάλα δρομικά ραντεβού της Ελλάδας, ο 9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης της Κυριακής 17 Οκτωβρίου και ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ της Κυριακής 21 Νοεμβρίου πλησιάζουν και έρχονται να βάλουν τέλος στην αναμονή χιλιάδων δρομέων, που λόγω της πανδημίας έχουν κρατηθεί μακριά από τους αγώνες.

Ανάμεσα σ’ αυτούς βρίσκεται και ο Απόστολος Γούλας, πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, ο οποίος ξεχωρίζει κάθε χρόνο έχοντας την πολυπληθέστερη συμμετοχή και συνδυάζοντάς την με πλούσιο κοινωνικό έργο.

«Ένας δρομέας μεγάλων αποστάσεων πρέπει να έχει υπομονή κι εμείς αυτό κάναμε 14 μήνες....». Κάπως έτσι άρχισε η συζήτηση μας με τον Απόστολο Γούλα, ο οποίος παράλληλα ασκεί εδώ και λίγες μέρες τα καθήκοντα του αντιπροέδρου της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, της Ομοσπονδίας όπου ανήκουν 77 σύλλογοι δρομέων καλύπτοντας όλη την ελληνική επικράτεια...

«Βιώσαμε μια νέα κατάσταση. Κάναμε υπομονή, με ατομικές προπονήσεις και με αγώνες Virtual, γι αυτό και χαιρετίσαμε την πρωτοβουλία του Τρίτωνα, όντας σε αναμονή μέχρι να πάρουμε το πράσινο φως».

«Πολλοί Έλληνες του εξωτερικού παίρνουν μέρος σε αγώνες Virtual. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να συνεχίσουμε. Αυτό που μας έλλειψε ήταν η παρέα, η συντροφιά στην προπόνηση που για μας είναι διασκέδαση. Πόσο μάλλον οι αγώνες που αγαπήσαμε και είχαμε καθολική συμμετοχή κάθε χρόνο».

 

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα με κοινωνικό έργο. Μια τέτοια ενέργεια ήταν πρόσφατα με την αποστολή ρουχισμού και τροφίμων στους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας. Πρωτοβουλίες που συσπειρώνουν την ομάδα και την προάγουν.

«Ήδη έχουμε ανεβάσει στον δικτυακό τόπο μας τις ημερομηνίες των δυο διοργανώσεων της Θεσσαλονίκης, έχουμε αρχίσει τις ομαδικές προπονήσεις και όπως κάθε φορά θα έχουμε την πολυπληθέστερη συμμετοχή ως σύλλογος, γιατί ο κάθε αγώνας έχει την σημασία του. Ο Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ έχει ιστορική σημασία, έχει στοιχεία της ιστορίας μας, τρέχουμε σε μια ιστορική διαδρομή και ο Νυχτερινός έχει... κέφι. Άλλος αγώνας, βραδινός, με χρώματα, το κάνουμε σαν εκδρομή από το πρωί με κορύφωση τον αγώνα το βράδυ. Η επιλογή ανήκει στα μέλη μας , ανάλογα βέβαια και με το βαθμό ετοιμότητας. Ελπίζουμε ότι τον Οκτώβριο θα είμαστε έτοιμοι. ΚΑΛΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΛΟΙΠΟΝ....».

Διπλή δρομική γιορτή το φθινόπωρο για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία!

Τα δύο κορυφαία αθλητικά γεγονότα της Βορείου Ελλάδος, ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ και ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin τα οποία πρόσφατα βραβεύτηκαν ως εξαιρετικοί φορείς αθλητικού τουρισμού από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης, κερδίζοντας το έπαθλο στην κατηγορία ‘Best Thematic Sports Destination’ του διαγωνισμού “Premium Tourism Awards 2021”, θα διεξαχθούν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου ο «Νυχτερινός» και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» ο οποίος παράλληλα αναδείχθηκε 8ος καλύτερος στον κόσμο στην συνολική αξιολόγηση μεταξύ 476 πιστοποιημένων Μαραθωνίων, καθώς και 4ος καλύτερος στον τομέα της ασφάλειας, στην ανεξάρτητη έρευνα της “THE SOLE SUPPLIER” (http://bit.ly/TopMarathons) έλαβε άλλη μία τιμητική αναγνώριση, καθώς η σχετική έρευνα δημοσιεύθηκε μεταξύ άλλων στον έγκυρο και παγκόσμιας εμβέλειας ιστότοπο “FORBES” (http://bit.ly/ATGM-Forbes), διαφημίζοντας τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στα e-mail [email protected] και [email protected], προσωπικά στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο και τηλεφωνικά στο 2310 200360.

Οι δύο διοργανώσεις διοργανώνονται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελούν επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο Διεθνής Μαραθώνιος. Παράλληλα τελούνται με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζονται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα, Κορδελιού-Ευόσμου καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως αυτοί φαίνονται στις επίσημες ιστοσελίδες www.alexanderthegreatmarathon.orgwww.atgm.grwww.thesshalfmarathon.org.