Νέες διακρίσεις για τις δρομικές διοργανώσεις της Θεσσαλονίκης - Τέσσερα βραβεία ο «Νυχτερινός» και ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας»!

 Runbeat Team   19:09 18-05-2022  

Νέες διακρίσεις για τις δρομικές διοργανώσεις της Θεσσαλονίκης - Τέσσερα βραβεία ο «Νυχτερινός» και ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας»!


Νέες διακρίσεις για τον «Νυχτερινό» και τον «Μαραθώνιο της Ιστορίας» στη Θεσσαλονίκη, καθώς συγκέντρωσαν τέσσερα βραβεία στην εκδήλωση των «Tourism Awards 2022».

 

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δελτίο τύπου των διοργανωτών:

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ και ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin σάρωσαν τα βραβεία στην ετήσια εκδήλωση απονομής των “Tourism Awards 2022”, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα, κερδίζοντας για άλλη μία φορά την αναγνώριση των θεσμικών φορέων και των καταξιωμένων επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, για τις εξαιρετικές υπηρεσίες και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρουν!

Ο «Νυχτερινός» κατέκτησε το κορυφαίο βραβείο GOLD / PLATINUM στη θεματική κατηγορία “Specialty Travel – Αθλητικός Τουρισμός” και το βραβείο GOLD στην κατηγορία “Sport Events”.

Νέες διακρίσεις για τις δρομικές διοργανώσεις της Θεσσαλονίκης - Τέσσερα βραβεία ο «Νυχτερινός» και ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας»! runbeat.gr

Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας»  κατέκτησε το βραβείο SILVER στη θεματική κατηγορία “Sport Events  και το βραβείο BRONZE στην ενότητα «Specialty Travel – Αθλητικός Τουρισμός».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος και η ταξιδιωτική δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Μάγια Τσόκλη απένειμαν τις διακρίσεις στον κ. Δρόσο Χριστόπουλο, Γενικό Διευθυντή των δύο διοργανώσεων, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Οργανωτική και η Τεχνική Επιτροπή εργάζονται ώστε ο επερχόμενος, επετειακός 10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου, να είναι αντάξιος των προσδοκιών όλων μας, αποτελώντας το μεγαλύτερο αθλητικό νυχτερινό πάρτυ της χώρας».

Στην εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, παρευρέθει και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των δύο διοργανώσεων και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, λαμβάνοντας πολλές σημαντικές διακρίσεις για το έργο που επιτελεί.





Ξεχωριστή αξία σε κάθε ένα από τα βραβεία προσδίδει η σύνθεση της κριτικής επιτροπής των “Tourism Awards 2022”, την οποία αποτελούσαν 31 επίλεκτα και καταξιωμένα στελέχη από τους τομείς του Τουρισμού, του Μάρκετινγκ, της Δημοσιογραφίας και του Επιχειρείν, κατατάσσοντας τον «Νυχτερινό» αλλά και τον «Μαραθώνιο της Ιστορίας» στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις της χώρας μας και καθιστώντας την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και τη Κεντρική Μακεδονία ιδανικό προορισμό αθλητικού τουρισμού.

Οι νέες σημαντικές διακρίσεις έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά από αντίστοιχα βραβεία από εγχώριους αλλά και διεθνείς φορείς, που πιστοποιούν την υψηλή ποιότητα των δύο διοργανώσεων:

Συγκεκριμένα, τα δύο κορυφαία αθλητικά γεγονότα της Βορείου Ελλάδος είχαν βραβευθεί ως εξαιρετικοί φορείς αθλητικού τουρισμού από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, κερδίζοντας το έπαθλο στην κατηγορία “Best Thematic Sports Destination” του διαγωνισμού “Premium Tourism Awards 2021”.

Επιπλέον, ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» αναδείχθηκε 8ος καλύτερος Μαραθώνιος στον κόσμο στην συνολική αξιολόγηση μεταξύ 476 πιστοποιημένων Μαραθωνίων, καθώς και 4ος καλύτερος στον τομέα της ασφάλειας, στην ανεξάρτητη έρευνα της “THE SOLE SUPPLIER” (http://bit.ly/TopMarathons). Η διάκριση αυτή δημοσιεύθηκε μεταξύ άλλων στον έγκυρο και παγκόσμιας εμβέλειας ιστότοπο “FORBES” (http://bit.ly/ATGM-Forbes), διαφημίζοντας τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Νέες διακρίσεις για τις δρομικές διοργανώσεις της Θεσσαλονίκης - Τέσσερα βραβεία ο «Νυχτερινός» και ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας»! runbeat.gr

Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελούν τακτικά μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS. Διοργανώνονται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελούν επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο Διεθνής Μαραθώνιος. Παράλληλα τελούνται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζονται επίσης από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς και από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνονται στις επίσημες ιστοσελίδες τους www.thesshalfmarathon.orgwww.atgm.grwww.alexanderthegreatmarathon.org