Πομάσκι για Τεντόγλου: «Απέδειξε πόσο μεγάλος αθλητής είναι»

 Runbeat Team   10:07 25-08-2023  

Πομάσκι για Τεντόγλου: «Απέδειξε πόσο μεγάλος αθλητής είναι»


Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Μίλτο Τεντόγλου ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης. Παράλληλα βέβαια, αναφέρθηκε και στον μεγάλο στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

 

Όσα είπε ο Γιώργος Πομάσκι:

«Ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε σε έναν πάρα πολύ δύσκολο αγώνα πόσο μεγάλος αθλητής είναι. Χρειάστηκε να αντιδράσει τρεις φορές και τα κατάφερε! Πραγματικός εκτελεστής!

Έχει μια μοναδική ικανότητα να μπορεί να ελέγχει πλήρως στα άλματά του την φορά, την ταχύτητά, την τεχνική, την αιώρηση. Γνωρίζει ακριβώς που βρίσκεται και τις κινήσεις που εκτελεί το σώμα του. Το στοιχείο που προσθέτω στο Μίλτο πάνω στον αγώνα είναι η επιβεβαίωση, όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι.

Πριν ξεκινήσει ο τελικός περιμέναμε ότι θα φτάσει σε αυτά τα επίπεδα για τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Γνωρίζαμε ότι χρειαζόταν να πάρουμε ρίσκο, να «κλείσουμε» τη φορά και να βγει η τέλεια εκτέλεση, γιατί με μικρή επίδοση δεν θα μπορούσε να κερδίσει.

Δεν ήταν καθόλου εύκολες οι συνθήκες του τελικού για τους αθλητές. Είχε πολύ ζέστη και όλοι ερχόντουσαν από τις δυνατές τελευταίες προπονήσεις τους, γι’ αυτό και βγήκαν κάποιες κράμπες και οι περισσότεροι «άδειασαν» μόλις έβγαλαν ένα καλό άλμα. Ο μόνος που κράτησε ψηλά το επίπεδο μέχρι το τέλος ήταν ο Μίλτος, κι αυτό είναι αποτέλεσμα της προετοιμασίας μας και των πολλών επαναλήψεων στη φορά μας.

Τον Πίνοκ τον υπολογίζαμε ως έναν από τους κυριότερους αντιπάλους, όπως και τα άλλα παιδιά από την Καραϊβική και τους Ινδούς, στους οποίους δεν βγήκε ο αγώνας.

Αυτό ήταν ένα μετάλλιο, που βάσει των προπονήσεων που έχουμε κάνει, δεν θα έπρεπε να μας ξεφύγει. Αισθανόμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρει, μια σιγουριά που πηγάζει από τον ίδιο.

 

Πλέον ο Μίλτος πέτυχε το γκραν σλαμ του στίβου (σ.σ.: Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμιο και ευρωπαϊκό ανοιχτού και κλειστού στίβου). Όμως, όπως συνηθίζουμε να λέμε, καλύτερο από το μία φορά ολυμπιονίκης είναι το δύο φορές ολυμπιονίκης».

Τον Γιώργο Πομάσκι περιμένει άλλος ένας τελικός την Παρασκευή 26 Αυγούστου, αφού η Αμερικανίδα αθλήτριά του, Τόρι Φράνκλιν αγωνίζεται στον τελικό του τριπλούν.