Πράγματα και θαύματα έγιναν στον τελικό των 110μ. εμπ. με νικητή τον Holloway (vid)

 Runbeat Team   11:41 18-07-2022  

Πράγματα και θαύματα έγιναν στον τελικό των 110μ. εμπ. με νικητή τον Holloway (vid)


Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στον τελικό των 110μ. εμπ. των ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον με τον Grant Holloway να πανηγυρίζει τη νίκη.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο αποχώρησε τραυματίας την τελευταία στιγμή, ενώ ο σπρίντερ με την κορυφαία επίδοση φέτος ακυρώθηκε στην εκκίνηση.

 

Όλα ήταν με το μέρος του Grant Holloway, ο οποίος παρέμεινε συγκερντρωμένος και έφτασε σε μία σπουδαία νίκη. Ο Αμερικανός σπρίντερ σημείωσε 13.03 για να γίνει ο πρώτος αθλητής που κατέκτησε back-to-back παγκόσμιο τίτλο στα μικρά εμπόδια.

Δεύτερος ήταν ο πρωταθλητή του NCAA, Trey Cunningham με 13.08 και τρίτος ήταν ο Ισπανός Asier Martinez με 13.17.

Οι ΗΠΑ φάνηκαν να έχουν καλές πιθανότητες να σαρώσουν τα μετάλλια, όμως ο Devon Allen αποκλείστηκε επειδή ξεκίνησε νωρίτερα κατά 0,099, μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου γρηγορότερα από το επιτρεπόμενο σύμφωνα με τους κανόνες.

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες του στους κριτές, δέχτηκε κόκκινη κάρτας και εγκατέλειψε την πίστα. Ήταν μια μεγάλη απογοήτευση για τον Allen, ο οποίος τον περασμένο μήνα στο Grand Prix της Νέας Υόρκης έτρεξε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο στα χρονικά με 12.84, δηλαδή μόλις 0,04 από το παγκόσμιο ρεκόρ.

Τα… δράμα είχε ξεκινήσει νωρίτερα, όμως καθώς ο Τζαμαϊκανός Ολυμπιονίκης Hansle Perchment τραυματίστηκε ενώ έκανε ζέσταμα. Χτύπησε το δεύτερο εμπόδιο και σηκώθηκε κουτσαίνοντας. Αναγκάστηκε να αποσυρθεί, αφήνοντας άδεια τη λωρίδα πέντε.

Η Perchment είχε κερδίσει το Holloway στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων και η μεταξύ τους κόντρα αναμενόταν πως και πως.

Δείτε την κούρσα των 110μ. εμπ.