Πρεμιέρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 με δέκα ελληνικές συμμετοχές

 Runbeat Team   9:29 01-08-2022  

Πρεμιέρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 με δέκα ελληνικές συμμετοχές


Ανοίγει σήμερα η αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κ20 στο Κάλι της Κολομβίας, όπου η Ελλάδα μετέχει με 24 αθλητές και αθλήτριες.

Η ελληνική αποστολή βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στο Κάλι προκειμένου να προσαρμοστεί στην αλλαγή της ώρας και τις καιρικές συνθήκες και είναι έτοιμη να μπεις τη μάχη.

 

Η σημερινή πρώτη ημέρα των αγώνων περιλαμβάνει προκριματικούς με τη σφαιροβολία των γυναικών να είναι το πρώτο αγώνισμα με ελληνικό ενδιαφέρον. Η Αναστασία Ντραγκομίροβα επέστρεψε φέτος στο βασικό της αγώνισμα τα σύνθετα, το οποίο έχει ως στόχο για τη διοργάνωση και την ευκαιρία να αγωνιστεί τις επόμενες ημέρες, ωστόσο σήμερα θα είναι παρούσα στον προκριματικό της σφαιροβολίας. Η αθλήτρια, η οποία ήταν έκτη πέρυσι στο ίδιο αγώνισμα στη διοργάνωση του Ναϊρόμπι έχει πετύχει φέτος 15.28 μέτρα. Στον προκριματικό της σφαιροβολίας μετέχει και η Μαρία Ανδρεάδη, που θα έχει την ευκαιρία της πρώτης της συμμετοχής στη διοργάνωση. Η νεαρή έχει πετύχει φέτος 14.78μ., που είναι και ατομικό της ρεκόρ.

Στον προκριματικό των 3.000μ. στιπλ θα αγωνιστεί η Βασιλική Καλλιμογιάννη, που στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Σερρών σημείωσε 10.34.13 και πέτυχε ατομικό ρεκόρ, μέσα από μια δύσκολη για εκείνη χρονιά με τις πανελλήνιες εξετάσεις. Στον προκριματικό του μήκους μετέχει ο Νίκος Σταματονικολός, που είναι σε καλή κατάσταση, αφού πρόσφατα πέτυχε το 7.55 μ., που του έδωσε την πρόκριση στη διοργάνωση. Με προσδοκίες πρόκρισης στον τελικό της δισκοβολίας μετέχει στον προκριματικό του αγωνίσματος η Αρετή Φιλιππίδου. Η αθλήτρια έχει την εμπειρία να κυνηγήσει εμφανίσεις που θα της δώσουν μια εξίσου καλή εμφάνιση με την περσινή, όπου ήταν πέμπτη. Στον προκριματικό των 110μ. θα αγωνιστεί ο Χρήστος Ρούμτσιος, με βασικό στόχο να βελτιώσει το ατομικό του 13.98.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης της κατηγορίας Κ18, Ηλιάνα Τριανταφύλλου και η έμπειρη Αναστασία Ρέτσα εκπροσωπούν τη χώρα μας στο επί κοντώ. Οι δύο αθλήτριες έχουν ξεπεράσει φέτος τα 4.15μ. και είναι σε θέση να διεκδικήσουν θέση στον τελικό του αγωνίσματος.

Η Μαρία Κάσου θα τρέξει στον απευθείας τελικό των 3.000μ. και θα κυνηγήσει το 9.26.16, που είναι το ρεκόρ της από φέτος. Η αθλήτρια είναι σε καλή κατάσταση και το έχει αποδείξει στο σύνολο των αγώνων, που έχει πραγματοποιήσει τη φετινή χρονιά.

Η τελευταία χρονικά συμμετοχή της πρώτης ημέρας για την ελληνική ομάδα είναι αυτή του Θεοφάνης Μαυροδόντης στη σφαιροβολία. Η αθλητής μας έχει ατομικό ρεκόρ από φέτος, 18.47μ., επίδοση που θέλει να βελτιώσει.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες σε livestreaming μετάδοση στο κανάλι της WA στο Youtube και στο Facebook.

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητών και αθλητριών μας

1η ημέρα (1/8)

17.40 Σφαιροβολία (Γ) πρ. Ντραγκομίροβα, Ανδρεάδη – όριο τελικού 15.70 μ.

18.20 3.000 μ. στιπλ (Γ) πρ. Καλλιμογιάννη

19.45 Μήκος (Α) πρ. Σταματονικολός

23.00 ή 12.27 Δισκοβολία (Γ) πρ. Φιλιππίδου – όριο τελικού 52.50μ.

23.15 110 μ. εμπ. (Α) πρ. Ρούμτσιος

23.26 Επί κοντώ (Γ) πρ. Τριανταφύλλου, Ρέτσα – όριο τελικού 4.25μ.

01.00 3.000 μ. (Γ) Τελικός Κάσσου

01.38 Σφαιροβολία (Α) πρ. Μαυροδόντης– όριο τελικού 19.60μ.