Πρώτη επαφή της Σοφίας Σακοράφα με τον νέο Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου

 Runbeat Team   12:58 12-07-2023  

Πρώτη επαφή της Σοφίας Σακοράφα με τον νέο Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου


Μία νέα αρχή επιδιώκει να κάνει ουσιαστικά ο ΣΕΓΑΣ με τον νέο Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον Λευτέρη Αυγενάκη που ανέλαβε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η κόντρα Αυγενάκη-Σακοράφα αποτέλεσε τροχοπέδη σε αρκετούς τομείς και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Γιατρουδάκη και τον Γενικό Διευθυντή της Ομοσπονδίας Σωτήρη Κυρανάκο συνάντησαν τον υπουργό την με την ανάληψη των καθηκόντων του και συγκεκριμένα την Τρίτη (11/7).

 

Όπως αναφέρει η ενημέρωση του ΣΕΓΑΣ, «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και ο Υπουργός ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ για το σύνολο των δραστηριοτήτων και των δράσεων της Ομοσπονδίας.

Ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και των τρεχουσών αγωνιστικών υποχρεώσεων του έτους. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι συνεργασίες που έχει αναπτύξει ο ΣΕΓΑΣ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, με το ΕΚΠΑ και άλλους Πανεπιστημιακούς φορείς και Υπηρεσίες στην Ελλάδα & το εξωτερικό και τα Μνημόνια Συνεργασίας που έχει υπογράψει. Ειδική αναφορά έγινε στον 40ο Επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις του.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στα ζέοντα θέματα που απασχολούν τον στίβο στην Ελλάδα, όπως η σημαντική έλλειψη υποδομών (ανοιχτά και κλειστά στάδια και τον εξοπλισμό τους) ενώ τονίστηκε με ιδιαίτερη έμφαση το επείγον της ανάγκης πιστοποίησης των σταδίων, η οποία είναι προαπαιτούμενο για την αναγνώριση των επιδόσεων των αθλητών. Η προθεσμία της World Athletics εκπνέει την 31/12/23, και ο Υπουργός δεσμεύτηκε ν’ ανταποκριθεί άμεσα.

Εν όψει αυτών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν στενή συνεργασία και προγραμμάτισαν άμεση συνάντηση μεταξύ των αρμοδίων Τεχνικών υπηρεσιών, κατά την οποία θα σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις.

Η Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την υποδοχή και ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο έργο του».

Μένει να δείξει το μέλλον κατά πόσο θα παραμείνει αγαστή η συνεργασία των δύο πλευρών προς όφελος του κλασικού αθλητισμού…