Υποσχέσεις του Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Οικονόμου για ενίσχυση του αθλητισμού ΑμεΑ

 Runbeat Team   12:01 28-07-2023  

Υποσχέσεις του Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Οικονόμου για ενίσχυση του αθλητισμού ΑμεΑ


Την πρώτη τους συνάντηση είχαν ο Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργο Καπελλάκης. Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ο αθλητισμός των Ατόμων με Αναπηρία, οι πρόσφατες σημαντικές επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ, και η προετοιμασία τους για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

 

Ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό των αθλητών και αθλητριών ΑμεΑ έχοντας ως κύριο μέλημα την προσβασιμότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Κομβική μέριμνα της Κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί η πλήρης προσβασιμότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων, η κατασκευή ειδικών δομών, καθώς και η ουσιαστική ενίσχυση του αθλητισμού για ΑμεΑ, αγωνιστικού και ευρέος φάσματος. Οι αθλητές και οι αθλήτριες ΑμεΑ αποτελούν πρότυπα ενσάρκωσης των ιδεωδών του Ολυμπισμού και δίνουν πολύτιμα μαθήματα στην ευρύτερη κοινωνία».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καπελλάκης ενημέρωσε διεξοδικά τον Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παραολυμπιακή Επιτροπή.