Πως ένα ημερολόγιο για το τρέξιμο μπορεί να μας βελτιώσει ως δρομείς

 Runbeat Team   20:33 03-05-2023  

Πως ένα ημερολόγιο για το τρέξιμο μπορεί να μας βελτιώσει ως δρομείς


Είτε είμαστε σε αρχάριο στάδιο, είτε έχουμε τρέξει σε δεκάδες μαραθώνιους, ένα ημερολόγιο για το τρέξιμο αποτελεί μία έξυπνη ιδέα για πολλούς λόγους.

Παρότι πλέον υπάρχουν διάφορες εφαρμογές στα κινητά μας που κρατούν από μόνες τους το απαραίτητο… αρχείο, το να γράφουμε με τον παραδοσιακό τρόπο στο δρομικό μας ημερολόγιο την πρόοδο και τα στατιστικά μας είναι μία πολύ καλή ασχολία που μπορεί να μας κάνει καλύτερους δρομείς.

Κρατώντας ημερολόγιο είμαστε σε ακόμα πιο άμεση σχέση με τα στατιστικά μας, συνεπώς γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή το πόσο έχουμε βελτιωθεί κατά καιρούς, αλλά και που έχουμε μείνει «πίσω» ούτως ώστε να το αλλάξουμε προσπαθώντας περισσότερο. Το δρομικό μας ημερολόγιο είναι ένα πολύ καλό «boost» για την αυτοπεποίθηση και την όρεξή μας για τρέξιμο.

Σε ένα δρομικό ημερολόγιο επίσης μπορούμε να σημειώνουμε διάφορα πράγματα αναφορικά με τις προπονήσεις μας, με βάση την πολύτιμη βοήθεια των εφαρμογών μας που «μετρούν» τον χιλιομετρικό μας όγκο, τις αποστάσεις που τρέχουμε και πολλά άλλα. Ενδεικτικά, μπορούμε να γράφουμε τα συναισθήματά μας μετά από τις προπονήσεις μας, σε δύσκολες ή εύκολες μέρες, κάτι το οποίο μπορεί να μας κάνει να αποβάλλουμε το στρες.

 

Σημαντική είναι επίσης η καταγραφή του καιρού που συναντάμε, ούτως ώστε να συγκεντρώνουμε δεδομένα για τις καιρικές συνθήκες μίας περιοχής στην οποία αθλούμαστε. Στο ημερολόγιό μας μπορούμε να προσθέτουμε επίσης επιπλέον σημειώσεις όπως πληροφορίες για τον ύπνο μας, για πόνους και ενοχλήσεις που μπορεί να έχουμε, αλλά και πολλά άλλα. Ένα δρομικό ημερολόγιο είναι σίγουρα ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να μας κάνει καλύτερους δρομείς, δίνοντάς μας συνεχώς κίνητρο.