Runner's Knee: Τι πρέπει να γνωρίζετε!

Runner's Knee: Τι πρέπει να γνωρίζετε!


Το «γόνατο του δρομέα» είναι ένας όρος, που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον πόνο που αισθάνεστε εάν έχετε ένα από τα πολλά προβλήματα στο γόνατο.

Για αυτό το λόγο και δεν θεωρείτε ένας συγκεκριμένος τραυματισμός. Επιπλέον μπορεί να τον ακούσετε και με την περιγραφή «επιγονατίδιο πόνο».

Πολλά πράγματα μπορούν να το προκαλέσουν:

Η υπερβολική άσκηση είναι ένα από αυτά. Κάμπτοντας το γόνατό σας ξανά και ξανά ή κάνοντας πολλές ασκήσεις υψηλής πίεσης, μπορεί να ερεθίσει τους ιστούς μέσα και γύρω από το γόνατό σας.

Επιπλέον μπορεί να προκληθεί από ένα άμεσο χτύπημα στο γόνατο, όπως από πτώση ή χτύπημα.

Η κακή ευθυγράμμιση οστών. Εάν κάποιο από τα οστά από τους γοφούς έως τους αστραγάλους σας είναι εκτός της σωστής θέσης, συμπεριλαμβανομένου του γόνατος, αυτό μπορεί να ασκήσει υπερβολική πίεση σε ορισμένα σημεία. Στη συνέχεια, το γόνατο δεν θα κινείται ομαλά μέσα από το αυλάκι του, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πόνο .

Προβλήματα με τα πόδια σας, όπως τα πόδια του κινητού (όταν οι αρθρώσεις μέσα και γύρω τους κινούνται περισσότερο από ό, τι πρέπει), πεσμένες καμάρες (επίπεδα πόδια) ή υπερανάπτυξη (που σημαίνει ότι το πόδι σας κυλάει προς τα κάτω και προς τα μέσα όταν περπατάτε). Αυτά συχνά αλλάζουν τον τρόπο που περπατάτε, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στο γόνατο.

Οι Αδύναμοι ή μη ισορροπημένοι μύες του μηρού είναι ακόμη ένας λόγος που μπορεί να προκαλέσει το «γόνατο του δρομέα». Οι τετρακέφαλοι, κρατούν το γόνατο στη θέση του όταν λυγίζετε ή τεντώνετε την άρθρωση. Εάν είναι αδύναμοι ή σφιχτοί, το γόνατο ενδέχεται να μην παραμείνει στο σωστό σημείο.

Η χονδροπάθεια επιγονατίδας, μια κατάσταση στην οποία διαλύεται ο χόνδρος κάτω από το γόνατο.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Το κυριότερο σύμπτωμα είναι ο πόνος. Συνήθως, το νίωθετε, μπροστά από το γόνατό σας, αν και μπορεί να είναι γύρω ή πίσω από αυτό. Όταν λυγίζετε το γόνατό σας για να περπατήσετε, να γονατίσετε, να τρέξετε ή ακόμα και να σηκωθείτε από μια καρέκλα. Όταν χειροτερεύει σε κατηφορικό περπάτημα. Όταν η περιοχή γύρω από το γόνατό σας μπορεί να διογκωθεί, ή μπορεί να ακούσετε να σκάει ή να έχετε μια αίσθηση λείανσης στο γόνατο.

Πώς γίνεται η δίαγνωση;

Ο γιατρός θα σας δώσει μια ενδελεχή φυσική εξέταση. Επίσης ενδέχεται να σας υποβάλλει σε συγκεκριμένου τύπου εξετάσεις που μπορούν να του δώσουν μια πιο προσεκτική ματιά μέσα στην άρθρωση σας, όπως ακτινογραφίες.