Σ. Αράπογλου: Ολοκλήρωσε τον άθλο τρέχοντας πάνω από 3.000 χιλιόμετρα για τα Ελληνικά Ολοκαυτώματα

 Runbeat Team   20:06 26-05-2023  

Σ. Αράπογλου: Ολοκλήρωσε τον άθλο τρέχοντας πάνω από 3.000 χιλιόμετρα για τα Ελληνικά Ολοκαυτώματα


Ο Στέργιος Αράπογλου ολοκλήρωσε τον άθλο του! Ο διδάκτωρ του Α.Π.Θ και δρομέας ξεκίνησε το ταξίδι του την Δευτέρα 3 Απριλίου και αφού πέρασε από τις σημαντικότερες πόλεις και χωριά της Ηπειρωτικής Ελλάδος και της Κρήτης, που υπέστησαν Ολοκαυτώματα, κατά τη χρονική περίοδο 1940 – 1945, ολοκλήρωσε το δύσκολο εγχείρημά του.

Ο Αράπογλου διένυσε τελικά πάνω από 3.000 χιλιόμετρα με τα πόδια, αφού μέσα σε 12 ημέρες έτρεξε στην Κρήτη 692 χιλιόμετρα και συνολικά μετά από 50 ημέρες, είχε διανύσει 3.046 χιλιόμετρα.

Σκοπός του εγχειρήματος, όπως αναφέρεται στην ενημέρωση που δόθηκε ήταν «η πρόταση προς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να διδάσκονται οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από τα σχολικά βιβλία, καθώς και τα λοιπά διδακτικά μέσα, έντυπα και ψηφιακά, την ιστορία και τις επιπτώσεις των Ολοκαυτωμάτων που συνέβησαν στην Ελλάδα κατά τη χρονική περίοδο 1940 – 1945. Η διατήρηση της μνήμης τους στις μελλοντικές γενιές αποτελεί τον σπουδαιότερο παράγοντα αποτροπής για την επανάληψή τους στη χώρα μας και οπουδήποτε κυριαρχεί η παράνοια του πολέμου».