Σπαρταθλητής γιατρός του ΕΣΥ διασχίζει τρέχοντας μαρτυρικούς δήμους για τον αγώνα διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών

 Runbeat Team   18:57 04-04-2023  

Σπαρταθλητής γιατρός του ΕΣΥ διασχίζει τρέχοντας μαρτυρικούς δήμους για τον αγώνα διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών


Με πολλαπλά μηνύματα και στόχους ξεκίνησε χθες η προσπάθεια του γιατρού Στέλιου Αράπογλου, ο οποίος θα διανύσει συνολικά 3.000 χιλιόμετρα σε όλη την Ελλάδα για έναν ιδιαίτερο σκοπό. Ο Έλληνας γιατρός θα διέλθει από 62 μαρτυρικές πόλεις και χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδος και της Κρήτης, που υπέστησαν Ολοκαυτώματα κατά την περίοδο 1940 – 1945, με στόχο τη δικαιοσύνη και την ανάδειξη του αγώνα διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών.

 

Χθες το πρωί ξεκίνησε από τα ακριτικά Μαράσια του Έβρου, με αποκλειστικά δικά του έξοδα υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Θα διέλθει από 62 μαρτυρικές πόλεις και χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδος και της Κρήτης, 2.350 χιλιόμετρα στην Ηπειρωτική Ελλάδα και 700 χιλιόμετρα στην Κρήτη μέσα σε 50 ημέρες.

Ο Συνγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα Αριστομένης Συγγελάκης είπε στον 98.4 ότι η κίνηση του Στέργιου Αράπογλου στέλνει πολλαπλά μηνύματα προς την πολιτική σκηνή Ελλάδας και Γερμανίας για την πολιτική τους.

Ο Στέργιος Αράπογλου είναι Γενικός Χειρουργός και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπηρετεί στην Ε΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο». Είναι υπερμαραθωνοδρόμος και Σπαρταθλητής.

Πηγή: radio984.gr