Semenya: Προσφέρθηκε να δείξει το σώμα της σε ηλικία 18 ετών για να αποδείξει ότι είναι γυναίκα!

 Runbeat Team   19:40 24-05-2022  

Semenya: Προσφέρθηκε να δείξει το σώμα της σε ηλικία 18 ετών για να αποδείξει ότι είναι γυναίκα!


Η Caster Semenya αποκάλυψε ότι σε ηλικία 18 ετών είχε προσφερθεί να δείξει σε αξιωματούχους του στίβου το σώμα της προκειμένου να πειστούν ότι είναι γυναίκα, λόγω της εμφάνισής της και των υψηλών επιπέδων τεστοστερόνης της. Η Semenya βρίσκεται σε διαμάχη τα τελευταία χρόνια με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, καθώς δεν μπορεί να αγωνίζεται στις αποστάσεις από 400 μέτρα έως στο 1 μίλι λόγω των αυξημένων επιπέδων τεστοστερόνης που υπάρχει στον οργανισμό της.

 

Η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου, με στόχο τον επί ίσοις όροις ανταγωνισμό την έχει αποκλείσει από τα συγκεκριμένα αγωνίσματα καθώς έχει ένα φυσικό πλεονέκτημα απέναντι στις άλλες γυναίκες αθλήτριες, ενώ παράλληλα δεν μπορεί να αγωνιστεί κόντρα στους άνδρες καθώς έχει γεννηθεί γυναίκα.

Το The Telegraph δημοσίευσε αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Semenya στο HBO Real Sports, στο οποίο η Νοτιοαφρικανή δρομέας προχώρησε στην παραπάνω αποκάλυψη. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για τον παγκόσμιο τίτλο που κατέκτησε στα 800 μέτρα στο Βερολίνο σε ηλικία 18 ετών, τόνισε ότι η απόδοσή της, αλλά και η εμφάνισή της προκάλεσαν ερωτηματικά στους διοργανωτές και τους αξιωματούχους.





Οι υπεύθυνοι από την ομοσπονδία στίβου της ζήτησαν να πραγματοποιήσει διάφορα τεστ προκειμένου να αποδειχθεί ότι είναι όντως γυναίκα, με την ίδια να μην έχει πειράξει τίποτα στον οργανισμό της (γεννήθηκε γυναίκα με αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης, δίχως να έχει κάνει κάποια εγχείρηση αλλαγής φύλου). Σύμφωνα με το The Telegraph, οι αξιωματούχοι της διοργάνωσης πιθανότατα πίστευαν ότι η Semenya έχει πέος.

Semenya: Προσφέρθηκε να δείξει το σώμα της σε ηλικία 18 ετών για να αποδείξει ότι είναι γυναίκα! runbeat.gr

«Τους είπα, είναι εντάξει. Είμαι γυναίκα, δεν με ενδιαφέρει. Εάν θέλετε να δείτε ότι είμαι γυναίκα, θα σας δείξω το αιδοίο μου, εντάξει;» είπε στη συνέντευξή της στο HBO Real Sports η Caster Semenya. Η αθλήτρια αναγκάστηκε από την Ομοσπονδία να λάβει ειδική φαρμακευτική αγωγή για να μειώσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στον ουρανισμό της, από τη στιγμή που ήθελε να αγωνιστεί ξανά κόντρα σε γυναίκες. Παρότι η ομοσπονδία δεν έδωσε ποτέ στη δημοσιότητα την αγωγή της Semenya, εικάζεται ότι πήρε αντισυλληπτικά ή κάτι αντίστοιχο για να «χαμηλώσει» η τεστοστερόνη.

«Είναι σαν να μαχαιρώνεις το σώμα σου κάθε μέρα»

 «Με αρρώστησε, πήρα βάρος, είχα κρίσεις πανικού και δεν ήξερα εάν ποτέ θα πάθαινα καρδιακή προσβολή. Είναι σαν να μαχαιρώνεις το σώμα σου κάθε μέρα. Αλλά δεν είχα άλλη επιλογή. Είμαι 18, θέλω να τρέξω, θέλω να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή είναι η μόνη επιλογή για εμένα» είπε η Semenya για την εποχή που ήταν αναγκασμένη να παίρνει τη συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή.

 

Πλέον, στα 31 της η Semenya έχει αποκλειστεί από τα «δυνατά» της αγωνίσματα, και δεν έχει τρέξει σε αγώνα 800 μέτρων σε major meeting από το 2019. Αρνήθηκε να πάρει την φαρμακευτική αγωγή για να χαμηλώσει την τεστοστερόνη της κι έτσι έχει εστιάσει την προσοχή της στο να προκριθεί στο Παγκόσμιο του Όρεγκον μέσω άλλων αποστάσεων, προσπαθώντας παράλληλα δικαστικά να δικαιωθεί στον αγώνα της.