Σημασία δεν έχει το ποιος θα κερδίσει, αλλά τι θα κάνει

 Νίκη Μηλιαράκη   15:01 30-03-2021  

Σημασία δεν έχει το ποιος θα κερδίσει, αλλά τι θα κάνει


Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι αυριανές εκλογές του ΣΕΓΑΣ από τις οποίες θα αναδειχτεί η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας στίβου.

Εάν ήμουν αθλητής ή αθλήτρια του στίβου, πάντως, δε θα ήμουν καθόλου χαρούμενη για όσα συνοδεύουν αυτές τις εκλογές. Η… προεκλογική περίοδος θύμισε πεδίο μάχης με τον ένα να προσπαθεί να αναδειχτεί προβάλλοντας την… ασχήμια του άλλου. Θα προτιμούσα πολιτισμένα και όμορφα οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών να παραθέσουν με επιχειρήματα και ορθό λόγο την αιτία που αποφάσισαν να διεκδικήσουν τον προεδρικό θώκο της ομοσπονδίας και να αναλύσουν τα όσα έχουν σκοπό να προσφέρουν στο άθλημα. Ελάχιστες ήταν οι φορές που το είδαμε αυτό. Κατά κύριο λόγο παρακολουθήσαμε δύο… κοκόρια να τσακώνονται για μία θέση που περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να δω πως θα την υπηρετήσουν.

 

Τόσο η Τασούλα Κελεσίδου όσο και η Σοφία Σακοράφα ήταν δύο αθλήτριες που έγραψαν ιστορία στο χώρο του κλασικού αθλητισμού και έδωσαν το έναυσμα να ασχοληθούν με το άθλημα πολλά νέα παιδιά. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Μακάρι το αγωνιστικό πείσμα και η ηθική που επέδειξαν ως αθλήτριες να τις συνοδέψει και στα διοικητικά τους καθήκοντα. Όποια κι αν είναι η νικήτρια.

Οι πρωταθλητές του στίβου και σχεδόν όλων των αθλημάτων έχουν πάψει προ πολλού να περιμένουν στήριξη από την πολιτεία. Γνωρίζουν ότι η επιτυχία τους βασίζεται κυρίως στη δική τους θέληση και επιμονή. Θέλουν όμως να αισθάνονται ότι έχουν τουλάχιστον σύμμαχο την Ομοσπονδία τους. Θέλουν να ξέρουν ότι οι άνθρωποι που θα διοικήσουν δε θα κοιτάξουν το προσωπικό συμφέρον, δε θα μείνουν αδρανείς, αλλά θα αφιερωθούν στο να βελτιώσουν – όσο το δυνατό- τις συνθήκες προετοιμασίας τους ώστε να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους διεθνείς αγώνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Όχι, όμως μόνο αυτούς… Υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός αθλητών και αθλητριών που προσπαθούν καθημερινά να ξεπεράσουν τον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά κυρίως υπάρχουν πολλά παιδιά που επιλέγουν το στίβο για άθληση και δεν τους δίνεται το παραμικρό κίνητρο για να ασχοληθούν σοβαρά με αυτόν.

Είναι πολλά τα ζητούμενα από τη νέα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ. Για μένα προσωπικά δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος, αλλά τι προθέσεις έχει για να βελτιώσει την εικόνα του αθλήματος στη χώρα μας. Εν αναμονή της αυριανής εκλογικής μέρας το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον…