Σκαρβέλη: «Είμαι αισιόδοξη για την επόμενη χρονιά, που είναι η πιο σημαντική»

 Runbeat Team   10:00 24-08-2023  

Σκαρβέλη: «Είμαι αισιόδοξη για την επόμενη χρονιά, που είναι η πιο σημαντική»


Η Σταματία Σκαρβέλη έλαβε μέρος στο α΄ προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, μένοντας εκτός συνέχειας.

Η αθλήτρια κατέκτησε την 26η θέση στο σύνολο, ενώ η 12άδα έκλεισε στα 71,25 μ., δείγμα του εξαιρετικά υψηλού αγωνιστικού επιπέδου. Η αθλήτρια ταξίδεψε στη Βουδαπέστη με καλύτερη επίδοση στα 69,79 μέτρα.

 

Η Ελληνίδα σφυροβόλος είχε καλύτερη βολή στα 67,53 μ. και κατέλαβε την 13η θέση στο γκρουπ της και ολοκλήρωσε νωρίτερα απ’ ότι ήθελε την παρουσία της στη διοργάνωση. Η αθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα της με 67,51 μ., πέτυχε το 67,53 μ. στη δεύτερη βολή και ήταν άκυρη στην τρίτη και τελευταία της προσπάθεια.

Η Σκαρβέλη στη διάρκεια της χρονιάς είχε μια σειρά από καλές εμφανίσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει τον αρχικό της στόχο, που ήταν επιδόσεις πάνω από τα 70,00 μέτρα.

Στις δηλώσεις της μετά τον αγώνα, η Σκαρβέλη αναφέρθηκε τόσο στην προσπάθειά της, όσο και στην επόμενη χρονιά.

 

“Ήταν φοβερή η ατμόσφαιρα δεν μπορούσα να ζητήσω τίποτα καλύτερο. Αλλά δεν προκρίθηκα με το αποτέλεσμα που σημείωσα και δεν έκανα μια καλή εμφάνιση για εμένα. Ήξερα ότι αυτή η χρόνια δεν ήταν η καλύτερη μου, προσπάθησα να προσαρμοστώ στον νέο προπονητή και δεν άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο να ρίξει. Ήταν πολύ συνηθισμένο αυτή τη χρονιά”, τόνισε η Σκαρβέλη και συνέχισε: “Είμαι αισιόδοξη για την επόμενη χρονιά, που είναι η πιο σημαντική. Νιώθω τιμή που ήμουν εδώ, αλλά φυσικά ήθελα περισσότερα. Ήταν το τρίτο μου Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ήθελα να μπω στο επόμενο επίπεδο που ήμουν ικανή να το κάνω!”.