Στα 41 του χρόνια ο Kenenisa Bekele θα αγωνιστεί τον Μαραθώνιο της Βαλένθια με στόχο την Ολυμπιάδα του Παρισιού

 Runbeat Team   10:07 31-10-2023  

Στα 41 του χρόνια ο Kenenisa Bekele θα αγωνιστεί τον Μαραθώνιο της Βαλένθια με στόχο την Ολυμπιάδα του Παρισιού


Έχοντας κατακτήσει πολλούς τίτλους στην μακροχρόνια καριέρα του, ο Kenenisa Bekele θεωρεί ότι δεν έχει κλείσει το «κεφάλαιο» μαραθώνιος γι’ αυτόν.

Στα 41 του χρόνια θα βρεθεί στην εκκίνηση του Μαραθωνίου της Βαλένθια, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, όπου στοχεύει σ’ έναν χρόνο ικανό να τον στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

 

Ο τρεις φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης στα 5.000 και 10.000 μέτρα ανακοίνωσε τη συμμετοχή του τονίζοντας ότι δεν έχει ακόμα τρέξει την απόσταση των 42.195 μέτρων όσο γρήγορα μπορεί.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Δεν έχω τρέξει όσο γρήγορα θα μπορούσα σ’ έναν μαραθώνιο λόγω των πολλών τραυματισμών που έχω υποστεί. Πιστεύω ότι μπορώ να τα πάω πολύ καλύτερα. Έχω ακόμα τόσους πολλούς στόχους να εκπληρώσω! Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν και αυτή θα είναι πιθανότατα η τελευταία μου ευκαιρία να συμμετάσχω. Γνωρίζω τις δυνατότητές μου και ξέρω ότι η Βαλένθια είναι μια εξαιρετικά γρήγορη διαδρομή. Δεν θα πάω μόνο για να συμμετάσχω, αλλά για να δώσω των καλύτερό μου εαυτό»…