Στέλιος Πρασσάς: Ο 91χρονος δρομέας έτοιμος για ακόμα έναν Αυθεντικό Μαραθώνιο

 Runbeat Team   20:02 11-11-2022  

Στέλιος Πρασσάς: Ο 91χρονος δρομέας έτοιμος για ακόμα έναν Αυθεντικό Μαραθώνιο


Πανέτοιμος για να λάβει μέρος σε ακόμα έναν Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας είναι ο αγαπητός Στέλιος Πρασσάς. Ο 91χρονος δρομέας που συγκινεί κάθε φορά που λαμβάνει μέρος σε δρομικές διοργανώσεις θα αγωνιστεί και φέτος στον ιστορικό αγώνα, με στόχο να προσθέσει ακόμα έναν τερματισμό στο βιογραφικό του.

 

«Θα τρέξω στα 42.192 μέτρα για να δοξάσουμε την Ελλαδίτσα μας. Ο Μαραθώνας είναι η αγάπη μου. Θα ξεκινήσω από τον Μαραθώνα και θα τερματίσω στην Αθήνα στο Καλλιμάρμαρο» είπε ο Στέλιος Πρασσάς στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προπονήσεις του: «Τώρα που έχει μεγαλώσει λιγάκι τρέχω τρεις φορές την εβδομάδα, περίπου 8 με 10 χιλιόμετρα για προπόνηση. Δηλαδή 30 χιλιόμετρα την εβδομάδα. Ήμουν 58 χρονών όταν ξεκίνησα να τρέχω μαραθώνιους».

Σε ερώτηση για το εάν κάπνιζε μικρότερος, αποκάλυψε: «Όταν ήμουν νέος, στα 18 μου κάπνισα έναν χρόνο και μετά σταμάτησα. Τα μυστικά είναι αγαπάω τη φύση, και τον αθλητισμό, που μου προσφέρει μεγάλη υγεία». Κλείνοντας, αναφέρθηκε στους δικούς του ανθρώπους: «Οι δικοί μου γνωρίζουν ότι ο αθλητισμός είναι η αγάπη μου από παιδί, από ποδόσφαιρο που έχω παίξει, μέχρι και τρέξιμο».