Στην ευρωπαϊκή σύνοδο του Economist Καπράλος και Καπελλάκης

 Runbeat Team   20:36 11-02-2024  

Στην ευρωπαϊκή σύνοδο του Economist Καπράλος και Καπελλάκης


O Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, αλλά και ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης συμμετείχαν στην υβριδική Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής για την Ακεραιότητας στον Αθλητισμό που διοργάνωσε ο Economist με τίτλο «Θωρακίζοντας το αληθινό πνεύμα του αθλητισμού σε αμφίρροπους καιρούς», που έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

 

Ο κ. Καπράλος στάθηκε στις αλλαγές που συμβαίνουν στην εποχή μας και αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις των τεχνολογικών, κλιματικών και γεωπολιτικών κρίσεων, τονίζοντας τη μοναδική θέση που έχει ο αθλητισμός και ο ειρηνικός ανταγωνισμός, στην προώθηση της ενότητας και της συνοχής μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και κοινοτήτων.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ αναφέρθηκε στην κομβική σημασία του Fair Play που είναι μια έννοια βαθιά ριζωμένη στο Ολυμπιακό Κίνημα. Ξεπερνά τα όρια του αγωνιστικού χώρου. Δεν είναι απλώς αποδοχή των κανόνων του παιχνιδιού, αλλά ενσαρκώνει επίσης το πνεύμα του αθλητισμού, της ακεραιότητας και του σεβασμού ο ένας για τον άλλον.Και πρόσθεσε ότι για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα του αθλητισμού, πρέπει να καλλιεργήσουμε ένα περιβάλλον όπου το Fair Play γιορτάζεται και επιβραβεύεται.