Τιμήθηκε για την προσφορά του στο Παραολυμπιακό κίνημα ο Γιώργος Καπελλάκης

 Runbeat Team   20:57 29-11-2023  

Τιμήθηκε για την προσφορά του στο Παραολυμπιακό κίνημα ο Γιώργος Καπελλάκης


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) Γιώργος Καπελλάκης, βρέθηκε στη Λεμεσό καλεσμένος της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΚΕΠΕ) για τη γιορτή των κορυφαίων του 2022-2023. Τιμήθηκε για την προσφορά του στο Παραολυμπιακό κίνημα, όμως αυτό που έμεινε ήταν το ισχυρό μήνυμα του Προέδρου για τους αθλητές με αναπηρία.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν άξονα Παραολυμπιακών Επιτροπών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη επιχειρώντας μια σημαντική αλλαγή προς όφελος των Παραολυμπιακών Επιτροπών, αλλά κυρίως των αθλητριών και αθλητών. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν για να φτάσει το Παραολυμπιακό κίνημα εκεί που του αξίζει, και αυτό τόνισε στην εκδήλωση της Λεμεσού ο κ. Γιώργος Καπελλάκης στέλνοντας ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

 

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που βρίσκομαι στην Κύπρο. Παρ’ όλο που είχα με μεγάλη αθλητική καριέρα και έχω γυρίσει τον κόσμο όλο, ο δρόμος μου δεν με είχε φέρει ποτέ στην Κύπρο και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της ΕΚΠΕ Ανδρέα Καμαρλίγγο για την τιμή που μου έκανε» δήλωσε αρχικά ο κ. Γιώργος Καπελλάκης και συμπλήρωσε:

«Ο αγώνας που κάνουν οι αθλητές με αναπηρία είναι σημαντικός, όχι μόνο για τον εαυτό τους. Είναι και για την κοινωνία, για το οικογενειακό τους περιβάλλον… Είναι και που θέλουν να δείξουν το δρόμο σε όλα τα άτομα με αναπηρία αποδεικνύοντας τους, ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Είναι πολύ σημαντικό, αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις να το δείξουν και με έργα ότι είναι δίπλα μας. Ο αθλητισμός των ατόμων με αναπηρία παράγει πολιτισμό. Δημιουργεί ίσες ευκαιρίες. Δίνει τη δυνατότητα σε ένα άτομο με αναπηρία να βγει από το σπίτι του και να νιώσει ότι είναι και αυτός ένας άξιος πολίτης. Όλοι εμείς μπορούμε να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας για να γίνει εύκολος ο τρόπος που χρειάζεται ένα άτομο με αναπηρία για να βγει από το σπίτι του και να αθληθεί. Να νιώσει τις χαρές του αθλητισμού και τα ευεργετήματά του. Επαναλαμβάνω, πρέπει να είμαστε με τις πράξεις μας, δίπλα τους».