Στην τελική ευθεία για το Run Together Thessaloniki 2023, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου

 Runbeat Team   19:39 24-03-2023  

Στην τελική ευθεία για το Run Together Thessaloniki 2023, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου


Η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση του Run Together Thessaloniki powered by Saucony, έχει ξεκινήσει με 30 ημέρες να απομένουν για την Κυριακή 23 Απριλίου, όπου εκατοντάδες ζευγάρια θα τρέξουν παρέα μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ..

Η συνέντευξη τύπου της πιο fun διοργάνωσης της πόλης, διεξήχθη χτες, Πέμπτη (23/3) στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης της ΔΕΘ, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Νίκου Ζεϊμπέκη, του Προέδρου της ΔΕΘ, Τάσου Τζήκα, του διευθυντή του Σωματείου ΑΜΕΑ «ο Σωτήρ», Θάνου Τσαβαλάκογλου, του Διευθυντή Μάρκετινγκ της Saucony, Γιώργου Τριανταφυλλίδη, εκπροσώπων των χορηγών και υποστηρικτών και αθλητριών της Saucony.

 

Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε ο δημοσιογράφος Λευτέρης Πλακίδας.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης ο οποίος είπε τα εξής:

«Χαιρόμαστε πάρα πολύ που το Run Together θα πραγματοποιηθεί για 3η φορά στην πόλη μας. Δεν υπήρχε περίπτωση να μη συμπράξουμε σε μια τόσο όμορφη διοργάνωση, που φιλοξενείται από τη ΔΕΘ, καθώς έχουμε και μια άριστη συνεργασία με τη Διοίκηση της ΔΕΘ. Είμαστε χαρούμενοι που η διοργάνωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα στηρίξει το έργο του Σωματείου ΑΜΕΑ «ο Σωτήρ». Το κομμάτι αυτό της προσφοράς έχουμε βάλει στόχο με το Δήμαρχο να μπορέσουμε να το αναπτύξουμε όσο γίνεται περισσότερο, και ήδη έχουμε κινητοποιηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο χρόνο σε αυτή την κατεύθυνση».

Στην τελική ευθεία για το Run Together Thessaloniki 2023, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου runbeat.gr

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, δήλωσε πως η ΔΕΘ θα συμμετέχει στο Run Together με δική της ομάδας, μέλος της οποίας θα είναι και ο ίδιος προσωπικά και συμπλήρωσε:

«Πάντα χαίρομαι όταν συμμετέχουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις. Η ΔΕΘ έχει δώσει τα τελευταία χρόνια ένα δείγμα διαφορετικής γραφής, δίνοντας το παρών στα κοινωνικά δρώμενα, και στα αθλητικά, γιατί και για μένα ο αθλητισμός υπήρξε πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Είναι πολύ σημαντική η συνύπαρξη με τον οργανισμό «ο Σωτήρ» που κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσει ανθρώπους με αναπηρία να έχουν μια κανονική ζωή, γιατί πρέπει να ζούμε όλοι μαζί. Δίνουμε ραντεβού στις 23 Απριλίου στη ΔΕΘ».

Από τη πλευρά του Σωματείου ΑΜΕΑ «Ο Σωτήρ» μίλησε ο Διευθυντής, Θάνος Τσαβαλάκογλου:

«Το σωματείο μας ιδρύθηκε το 1998 και εξυπηρετεί άτομα με νοητικές αναπηρίες. Εστιάζουμε στην απόκτηση δεξιοτήτων, στην αυτοεξυπηρέτηση αυτονομία από τα άτομα με αναπηρία προκειμένου να ενταχθούν κοινωνικά άλλα και επαγγελματικά στην κοινωνία. Θέλουμε τα άτομα με αναπηρία να ζουν μαζί μας. Να ζούμε όλοι μαζί. Ευχαριστούμε πολύ τη διοργάνωση που επέλεξε το Σωματείο της για τον κοινωνικό σκοπό της».

Το λόγο στη συνέχεια πήραν οι αθλήτριες της Saucony, Στέλλα Σμαραγδή και Μαργαρίτα Ντίνα.

Η Στέλλα Σμαραγδή, με συμμετοχή σε τρεις Παραολυμπιακούς αγώνες (Τόκιο, Λονδίνο και Ρίο ντε Τζανέιρο), δήλωσε ότι:

«Γνώρισα το Run Together το 2019, και ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Όπως γνωρίζεται κάνω πρωταθλητισμό, κάτι πολύ μοναχικό και το Run Together πρεσβεύει τη συνεργασία και το να κάνουμε κάτι με κάποιον άλλο μαζί , ένα φίλο, έναν συναθλητή, έναν συγγενή που είναι κάτι πολύ όμορφο. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές που συνεχίζουν να το διοργανώνουν στην πόλη μας και έτσι δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν και να γνωρίζουν πως είναι να τρέχεις μαζί με κάποιον άλλο. Το παν είναι η συμμετοχή».

Η Μαργαρίτα Ντίνα, πρωταθλήτρια μεσαίων αποστάσεων, αθλήτρια της Saucony και πλέον προπονήτρια, ανέφερε πως θα συμμετέχει στη διοργάνωση με έναν συναθλητή της που είναι τυφλός, τον Γρηγόρη Αργυρόπουλο, όπου θα είναι τα μάτια του.

Και συμπλήρωσε: «Το Run Together είναι μια πολύ όμορφη ιδέα καθώς μας βάζει στη διαδικασία να παρακινήσουμε κάποιο συνάνθρωπό μας να έρθει και να συμμετέχει στη διοργάνωση. Δε μας λείπουν οι αθλητικές διοργανώσεις. Μας λείπει η παρακίνηση. Αυτό που πιστεύω και σαν προπονήτρια πλέον είναι πως εμείς οι μεγάλοι πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα, να ασχολούμαστε με τον αθλητισμό να γινόμαστε καλύτεροι, να εμψυχώνουμε τον διπλανό μας ώστε να ακολουθήσουν και τα παιδιά αυτό το πρότυπο του αθλητισμού και να μπουν σε αυτό το μαγικό χώρο».

Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της Saucony, Γιώργος Τριανταφυλίδης, εκπροσωπώντας και τη διοργάνωση ανέφερε τα εξής:

«Το Run Together είναι ένα fun run που ξεκίνησε στην Αθήνα το 2014 στο ΟΑΚΑ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Στη Θεσσαλονίκη θα είμαστε για 3η φορά στη ΔΕΘ και νιώθουμε πολύ όμορφα δίπλα σε όλους εσάς που μας στηρίζετε στη Θεσσαλονίκη. Στη Saucony πιστεύουμε ότι μια όμορφη μέρα είναι μια μέρα που τρέχουμε αλλά μια υπέροχη μέρα είναι όταν παρακινούμε και κάποιον άλλο να τρέξει μαζί μας. Αυτό το μότο της Saucony, που μας συντροφεύει όλα αυτά τα χρόνια, το κάναμε πράξη με το Run Together. Πολύς κόσμος θεωρεί το τρέξιμο ότι είναι ένα μοναχικό άθλημα. Στη Saucony πιστεύουμε ότι δεν είναι ένα μοναχικό άθλημα , μπορείς να πάρεις μαζί σου ένα αγαπημένο σου πρόσωπο και να τρέξετε παρέα. Φέτος, επιλέξαμε να στηρίξουμε και έναν πολύ όμορφο σκοπό. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς, τους χορηγούς και τους ανθρώπους που συμβάλουν στο να γίνει αυτή η διοργάνωση πραγματικότητα και στηρίζουν το εγχείρημά μας».

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από τοπικούς υποστηρικτές και χορηγούς επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος του Join Health Food and Health Bar, Χορηγού της διοργάνωσης, Γιαννης Μητράκος δήλωσε ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή στο Run together για πρώτη φορά και συμπλήρωσε: «Η φιλοσοφία της διοργάνωσης ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία των καταστημάτων μας που προάγουν τον υγιεινό τρόπο ζωής, τον αθλητισμό και τη συνεργασία. Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε το κάλεσμα των διοργανωτών στηρίζοντας και τον καλό σκοπό της διοργάνωσης».

Οι εκπρόσωποι του μεσιτικού γραφείου Fine Home, Χορηγού Φιλοξενίας της διοργάνωσης, Βασίλης και Γιάννης Καραμπάς δήλωσαν ότι:

«Σημαντικό κομμάτι της ζωής μας είναι ο αθλητισμός και βλέπουμε ότι έχει αναπτυχθεί στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ανάγκη και από φιλοξενία. Νιώθουμε μεγάλη τιμή που είμαστε μέλος αυτής της διοργάνωσης, και που με τον τρόπο μας θα βοηθήσουμε το Σωματείο ΑΜΕΑ «Ο Σωτήρ».

Στην τελική ευθεία για το Run Together Thessaloniki 2023, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου runbeat.gr

Η εκπρόσωπος του Κοσμοράδιο, Χορηγού Επικοινωνίας της διοργάνωσης, Δήμητρα Καβαλάρη, έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και συμπλήρωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή που θα είμαστε χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωση. Θα συμμετάσχουμε με δική μας ομάδα αλλά και με ακροατές, προσπαθώντας κάθε μέρα μέσω του ραδιοφώνου να μεγαλώνουμε την παρέα μας. Ελπίζουμε να είμαστε κάθε χρόνο εδώ και να στηρίζουμε τόσο όμορφα event».

Το RUN TOGETHER THESSALONIKI 2023 θα πραγματοποιηθεί στη συμπρωτεύουσα την Κυριακή 23 Απριλίου υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της ΔΕΘ HELEXPO.

Χορηγοί της διοργάνωσης η CHIQUITA, η EUROBANK μέσω του προγράμματος επιβράβευσης €πιστροφή και η COUNTERPAIN, Υποστηρικτές η INTERSPORT, η CANDIA, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ, το COUNTERCOOL, το Apallou, τα JOIN juice bars, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, το Mediterranean College, το Real Estate Agency “Fine Home” και η PIZZA FAN.

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης η ΕΡΤ3, η COSMOTE TV, τα TV100 & FM100, το ATLAS TV, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Κοσμοράδιο 95,1, Libero FM, 102 FM και 9,58 FM, τα ενημερωτικά portal Pagenews, In2Life, Thestival.gr, Cityportal.gr, Seleo.gr, GR Times, Miss Or Madam, το μηνιαίο free press περιοδικό Biscotto, τα αθλητικά πόρταλ και περιοδικά Gazzetta, Runner Magazine, RunningNews.gr, iRunMag.gr, Runnfun.gr, Athletics Magazine, RunnTrail.gr και RunBeat.gr.

Στη φετινή διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη τρέχουμε ΜΑΖΙ και στηρίζουμε το Σωματείο Α.ΜΕ.Α «Ο ΣΩΤΗΡ».

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:

·site: http://www.runtogether.gr

·facebook: facebook.com/RunTogetherGR

·instagram: http://www.instagram.com/runtogethergr