Στις 12 Μαΐου το 3ο ZanteRun-Η προκήρυξη

 Runbeat Team   18:51 30-01-2024  

Στις 12 Μαΐου το 3ο ZanteRun-Η προκήρυξη


Την Κυριακή 12 Μαΐου θα διεξαχθεί φέτος ο αγώνας δρόμου ZanteRun στη Ζάκυνθο από την Κοιν.Σ.Επ «Υακίνθεια Δράση».

Συνολικά θα διεξαχθούν πέντε αγώνες ικανοί να καλύψουν έμπειρους και άπειρους δρομείς.

Η προκήρυξη αναφέρει:

 

«Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, θα διεξαχθεί στην Ζάκυνθο η 3η διοργάνωση Αγώνων ZanteRun! Οι 5 αγώνες δρόμου, 21 χλμ, 10 χλμ ,5 χλμ, 3 χλμ Challenge Run καθώς ο Παιδικός Αγώνας 1.000μ. θα λάβουν χώρα στο κέντρο της Ζακύνθου με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία Διονύσιου Σολωμού.

Ο αγώνας όπως κάθε χρόνο, διοργανώνεται από την Κοιν.Σ.Επ «Υακίνθεια Δράση» και περιλαμβάνει τέσσερις διαδρομές ενηλίκων και έναν παιδικό αγώνα (6-14 ετών).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους εξής 5 αγώνες:

Ζάκυνθος, Ιανουάριος 2024

1. Αγώνας 21 χλμ

Ο αγώνας θα ακολουθήσει διπλή κυκλική πορεία. Είναι μία απαιτητική διαδρομή με εναλλασσόμενη υψομετρική διαφορά και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και ανάλογη εμπειρία αγώνων.

2. Αγώνας 10 χλμ

Ο αγώνας θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Είναι μία μέτρια διαδρομή με εναλλασσόμενη υψομετρική διαφορά και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση.

3. Αγώνας 5 χλμ

Απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή για τρέξιμο στο τερέν ασφαλτου. Είναι μία εύκολη διαδρομή σε ευθεία με συνεχή θέα δίπλα από την θάλασσα. Ιδανική για να πετύχετε καλούς χρόνους.

4. Αγώνας Bohali Challenge 3 χλμ

Ο αγώνας θα ακολουθήσει 2 χλμ ανηφορική πορεία και ακολούθως 1 χλμ δασικό δρόμο σε πλακόστρωτο μονοπάτι. Είναι μία εύκολη-μέτριας δυσκολίας διαδρομή και έχει στόχο να φέρει μικρούς & μεγάλους σε επαφή με την φύση & σημαντικά μνημεία της Ζακύνθου (Κάστρο – ιστορικό μονοπάτι Πικριδιώτισσας).

5. Παιδικός αγώνας 1.000 μ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 12 ΜΑΙΟΥ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΕ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.zanterun.com».