Στόχος το ρεκόρ διαδρομής στον Μαραθώνιο της Βαλένθια

 Runbeat Team   11:01 04-12-2021  

Στόχος το ρεκόρ διαδρομής στον Μαραθώνιο της Βαλένθια


Ο Μαραθώνιος της Βαλένθια επιστρέφει αύριο Κυριακή 5/12 και οι διοργανωτές φρόντισαν για τη συμμετοχή μίας ομάδας σπουδαίων δρομέων εκ των οποίων ξεχωρίζει η παρουσία του Κενυάτη, Geoffrey Kamworor.

Τα προηγούμενα χρόνια στην πόλη της Βαλένθια έχουν σημειωθεί αρκετά ρεκόρ στα 5χλμ, τα 10χλμ και τον ημιμαραθώνιο και οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και φέτος.

Αναμφίβολα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ημιμαραθωνίο, Kamworor. Ο Κενυάτης πρωταθλητής έχει πλέον αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό που τον εμπόδισε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

Ο Kamworor ανυπομονεί να τρέξει στην Βαλένθια όπου είχε στεφθεί νικητής το 2018, ενώ όπως δήλωσε «η Βαλένθια είναι η πόλη του τρεξίματος, η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερη. Κατάφερα να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής εδώ, ξέρω ότι η πίστα είναι απίστευτα γρήγορη και σίγουρα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να καταγράψω έναν γρήγορο χρόνο».

Το ρεκόρ διαδρομής είναι ο στόχος


Ήδη έχει επιστρατευτεί μία μεγάλη ομάδα «λαγών» με επικεφαλείς τους Alexander Mutiso, Bernard Ngeno και Victor Chumo με στόχο να επιτευχθεί ρεκόρ διαδρομής. Το ρεκόρ είναι 2:03: 00 που σημειώθηκε πέρυσι από τον Κενυάτη Evans Chebet.

Ο επίσης Κενυάτης Lawrence Cherono θα αποτελέσει τον κύριο αντίπαλο του Kamworor. Ο 33χρονος ήταν δεύτερος πέρυσι με ατομικό ρεκόρ 2:03:04, ενώ ήταν 4ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Και η Αιθιοπία θα έχει ισχυρή εκπροσώπηση καθώς θα αγωνιστούν τέσσερις αθλητές που έχουν χρόνο κάτω από 2:05:00 και συγκεκριμένα οι Herpasa Negasa, Kinde Atanaw, Abebe Negewo και Chalu Desu.

Σπουδαίος αγώνας αναμένεται και στις γυναίκες

Από τις γυναίκες ξεχωρίζει η παρουσία της Guteni Shone από την Αιθιοπία, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ 2:20:11, ενώ φέτος έκανε 2:21:46 στην Πράγα τον Μάιο. Ψηλά αναμένεται να τερματίσει και η συμπατριώτισσά της Azmera Gebru, η οποία αγωνίζεται στον δεύτερο μαραθώνιο φέτος, αφού σημείωσε 2:22:58 στο Τόκιο τον Μάρτιο. Παρούσα και η Bedatu Hirpa που έχει ίδιο χρόνο, αλλά και η Rahma Tusa με προσωπικό ρεκόρ 2:23:46.

 

Η ομάδα της Κένυας στηρίζεται στην Bornes Kitur με ατομικό ρεκόρ 2:21:26, η οποία έτρεξε μόλις πριν από έξι εβδομάδες στο Ρότερνταμ και θα ανυπομονεί να μειώσει το 2:30:41 που σημειώνει εκεί.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ο καιρός φαίνεται να είναι ηλιόλουστος αλλά πολύ θυελλώδης, ενώ η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 10-12ºC.