Στόχος του Bekele να τρέξει τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού!

 Runbeat Team   17:39 11-10-2023  

Στόχος του Bekele να τρέξει τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού!


Ο θρυλικός Kenenisa Bekele θέλει να δώσει τέλος στην σπουδαία καριέρα του τρέχοντας στον πολυαναμενόμενο μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024! Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα Ισπανικά ΜΜΕ, στόχος του 42χρονου πλέον Αιθίοπα είναι να δώσει μία τελευταία παράσταση στην Γαλλική πρωτεύουσα, τρέχοντας στον μεγάλο αγώνα του επόμενου καλοκαιριού.

 

Βέβαια για να συμβεί αυτό, η ομοσπονδία της Αιθιοπίας του ζήτησε να τρέξει τουλάχιστον σε έναν αγώνα μέσα στο 2023 και όπως αναφέρουν τα μέσα της Ισπανίας αυτός θα είναι ο μαραθώνιος της Βαλένθια στις 3 Δεκεμβρίου. Βέβαια οι Ισπανοί το πηγαίνουν κι ένα.. βήμα παραπέρα, αφού σημειώνουν ότι ο Bekele έχει διακόψει την συμφωνία του με τη Nike και έχει υπογράψει στη… «Nike της Κίνας», την Anta, συνεπώς θέλει να εμφανιστεί σε μεγάλο αγώνα φορώντας τα παπούτσια του νέου του χορηγού.

Ο Bekele είναι ο τρίτος γρηγορότερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών με ατομικό ρεκόρ 2:01:41 στην απόσταση, πίσω μόνο από τους Kiptum (2:00:35) και Kipchoge (2:01:09). Όπως είναι φυσικό, εφόσον καταφέρει να προκριθεί ο Bekele και αγωνιστούν εναντίον του οι Kiptum και Kipchoge, θα μιλάμε ίσως για τον μεγαλύτερο αγώνα όλων των εποχών. Ο Αιθίοπας έλαβε μέρος φέτος τον Απρίλιο στον μαραθώνιο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τερματίσει, ενώ το 2022 αγωνίστηκε στον ίδιο αγώνα τερματίζοντας 5ος σε 2:05:53.