Συγκλονιστικές στιγμές στη παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Πολύζου στο Ηράκλειο (Pics)

 Runbeat Team   14:14 01-10-2022  

Συγκλονιστικές στιγμές στη παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Πολύζου στο Ηράκλειο (Pics)


Στο πλευρό της Μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου, βρέθηκε στο Ηράκλειο η δημοσιογράφος Αντιγόνη Ανδρεάκη που αυτή τη περίοδο δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο, όπως ακριβώς είχε δώσει και η Μαρία Πολύζου χωρίς να τα παρατήσει ούτε στιγμή.

Μετά το τέλος της ομιλίας της, η Μαρία Πολύζου δέχθηκε ένα πολύ όμορφο και συμβολικό δώρο, έναν πίνακα ο οποίος την απεικονίζει να… δείχνει τον δρόμο.

Συγκλονιστικές στιγμές στη παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Πολύζου στο Ηράκλειο (Pics) runbeat.gr

Η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Πολύζου με τίτλο «Μην τα παρατάς» έγινε στο κινηματοθέατρο «Αστόρια», στο πλαίσιο των δράσεων για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης της Κυριακής (02/10). Η Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος και όχι μόνο, μίλησε για την αυτοβιογραφία της.

 

Για το βιβλίο της Μαρίας Πολύζου επίσης μίλησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γιώργος Πιτσούλης, Υπεύθυνος αθλητισμού περιφέρειας Κρήτης και εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, ο Γιώργος Αλεβιζάκης, πρόεδρος του Άθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου, και ο Κυριάκος Καραγιώργης, εθελοντής Οργανωτικής Επιτροπής Ημιμαραθωνίου Κρήτης. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Αρμένης.

Μ. Πολύζου: «Η νίκη για τη ζωή απαιτεί την καλύτερη εκδοχή του εαυτό σου»

«Ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει αύριο. Ποτέ δεν ήξερα αν την επόμενη χρονιά ή την χρονιά που τελικά από 18 έπρεπε να περάσω, θα περνούσε από πάνω μου ένα τσουνάμι. Ένα τσουνάμι το οποίο ήθελε να με κατασπαράξει. Ένα τσουνάμι όμως που έπρεπε να το περάσω και το πέρασα με την αγάπη ανθρώπων. Με την αγάπη ανθρώπων και από εδώ, από το Αρκαλοχώρι και τους ευχαριστώ. Κάθε Παρασκευή ήμουν στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν. Μετά το μήνυμα που μου έστειλαν αυτοί οι άνθρωποι, είπα στον εαυτό μου ότι όχι μόνο θα τα καταφέρεις, αλλά πρέπει να πηγαίνεις για τη νίκη και για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Έτσι λοιπόν υποσχέθηκα ότι όταν θα περάσει ο καιρός, θα κατέβω και θα είμαι στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου».

Συγκλονιστικές στιγμές στη παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Πολύζου στο Ηράκλειο (Pics) runbeat.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η αυτοβιογραφία της Μαρίας Πολύζου είναι η ιστορία μιας γυναίκας, που δεν τα παράτησε ποτέ. Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών είδε τη σκοτεινή πλευρά της ζωής στα παιδικά της χρόνια, όταν βίωσε την κακοποίηση στον στενό οικογενειακό της κύκλο.

Χάρη στο ταλέντο της στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων, βρήκε τη δύναμη να τρέξει μακριά από το σκοτάδι προς το φως, από τις κοιλάδες στις κορυφές. Ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση, ξεπέρασε κάθε εμπόδιο, πέτυχε σπουδαίες νίκες και έγραψε ιστορία, στηριζόμενη αποκλειστικά στις δυνάμεις της. Το 2008 έκανε το αδιανόητο: Έγινε η πρώτη γυναίκα, που αναβίωσε τον Φειδιππίδειο άθλο, τρέχοντας 524 χλμ. από την Αθήνα έως την Σπάρτη και από εκεί μέχρι τον Μαραθώνα, ξεπερνώντας τα όρια του σώματος και της λογικής.

 

Ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής της όμως, συνέβη πριν από μερικά χρόνια και ήταν ο καρκίνος. Η Μαρία δεν λύγισε ούτε μπροστά σε αυτό το εμπόδιο. Έκανε χημειοθεραπείες, με το χαμόγελο στα χείλη και τα αθλητικά της παπούτσια στα πόδια, έτοιμη να κάνει ακόμα ένα βήμα.

Η ιστορία της Μαρίας Πολύζου θα σας εμπνεύσει να ζείτε με πάθος, να αντιμετωπίζετε με θάρρος κάθε δυσκολία, να ονειρεύεστε το ακατόρθωτο και να μην τα παρατάτε ποτέ.

«Το να δηλώνω “μαραθωνοδρόμος” είναι αυτό που με προσδιορίζει, είναι η βασική ιδιότητά μου, η ταυτότητά μου. Όχι μόνο ως αθλήτρια, αλλά γενικότερα. Όλες αυτές οι εμπειρίες, θετικές και αρνητικές, θα είναι πάντα εδώ να με γεμίζουν με πολύτιμα εφόδια, να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις, να προχωρώ ασταμάτητη και να ονειρεύομαι, να βάζω στόχους και να πιστεύω ακράδαντα ότι…τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!»

Συγκλονιστικές στιγμές στη παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Πολύζου στο Ηράκλειο (Pics) runbeat.gr

Συγκλονιστικές στιγμές στη παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Πολύζου στο Ηράκλειο (Pics) runbeat.gr