Συγκλονιστικός ο Ολυμπιονικης Kevin Mayer για το doping στον αθλητισμό

 Runbeat Team   14:02 06-08-2021  

Συγκλονιστικός ο Ολυμπιονικης Kevin Mayer για το doping στον αθλητισμό


O Γάλλος Kevin Mayer κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο δέκαθλο των Ολυμπιακών Αγώνων και συγκλόνισε με τα λόγια του σχετικά με το doping λίγο μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στο Τόκιο.

O Mayer είναι γνωστός για την δράση του κατά των αναβολικών ουσιών, καθώς έχει εκφράσει την αντίθεσή του κατά την χρήση τους το 2019. Στις δηλώσεις του έστειλε ένα δυνατό μήνυμα προς τα μικρά παιδιά που έχουν σκοπό να ασχοληθούν ή έχουν ήδη μπει στον αθλητισμό, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως με τη σκληρή δουλειά και μόνο μπορεί να έρθει η επιτυχία.

 

Όσα τόνισε ο Kevin Mayer:

«Μήνυμα προς όλους τους νέους: Ήμουν σαν κι εσένα όταν ήμουν μικρός. Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι γύρω μου που όταν έβλεπαν μία μεγάλη επίδοση έλεγαν πως είναι κάτι το αδιανόητο και ότι ο αθλητής που την έκανε ήταν “ντοπέ”. Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον αθλητισμό, δεν ήθελα να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο. Πολύ απλά πίστευα ότι έπρεπε να πάρεις αναβολικά για να το καταφέρεις. Σε διαβεβαιώνω όμως ότι δουλεύοντας καλά, δουλεύοντας περισσότερο από τους άλλους μπορείς να τα καταφέρεις καλύτερα. Μήνυμα προς όλα τα παιδιά που δεν πιστεύουν στις επιδόσεις τους λόγω του περιβάλλοντός τους: Πιστέψτε το! Πρέπει να πάτε βαθιά, να δώσετε τον εαυτό σας και να αγαπήσετε πολύ το άθλημα που κάνετε, ενώ μαζί με τις θυσίες που απαιτούνται θα τα καταφέρετε. Στο τέλος της ημέρας βρίσκουμε τον εαυτό μας στην κορυφή γιατί όταν αγαπάς ένα άθλημα, τότε δίνεις τα πάντα γι’ αυτό και γίνεσαι ακόμα καλύτερος».