Τα 400μ. και τα 400μ. εμπ. στο επίκεντρο στο μίτινγκ του Όρεγκον στις 28/5

 Runbeat Team   9:42 22-04-2022  

Τα 400μ. και τα 400μ. εμπ. στο επίκεντρο στο μίτινγκ του Όρεγκον στις 28/5


Μερικοί από τους κορυφαίους 400άριδες και εμποδιστές του κόσμου θα δώσουν το «παρών» στο μίτινγκ της σειράς Wanda Diamond League που θα φιλοξενηθεί στο στάδιο Eugene's Hayward Field του Όρεγκον στις 28 Μαΐου.

Michael Norman, Michael Cherry και Kirani James θα αναμετρηθούν στα 400μ., ενώ Rai Benjamin και Alison Dos Santos θα παλέψουν στα 400μ. με εμπόδια, ενώ στα 100μ. εμπόδια η Keni Harrison θα βρεθεί απέναντι στην Jasmine Camacho-Quinn στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που θα διεξαχθεί στο ίδιο στάδιο τον Ιούλιο.

 

Ο Αμερικανός πρωταθλητής, Michael Cherry αποτελεί τον πολυνίκη στα Wanda Diamond League, ενώ ο συμπατριώτης του Michael Norman κέρδισε τον τίτλο το 2019, την ίδια χρονιά που σημείωσε και το ατομικό του ρεκόρ που είναι 43.45. Πέραν των δύο προαναφερόμενων στην κούρσα θα πάρουν μέρος και ο τρεις φορές Ολυμπιονίκης από τη Γρενάδα, James, επίσης ο Παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου Jereem Richards και τους Αμερικανούς Vernon Norwood, Wil London και Bryce Deadmon. Με όλους αυτούς παρόντες το ρεκόρ συνάντησης (43.92 του Michael Johnson) θα μπορούσε να απειληθεί.

Ο Benjamin και ο Dos Santos αποτελούν τα μεγάλα ονόματα των 400 μέτρων με εμπόδια των ανδρών και όχι τυχαία καθώς είναι οι δύο από τους τρεις ταχύτερους αθλητές όλων των εποχών στον αγώνισμα. Ο Αμερικανός Benjamin σημείωσε 46.17 και ο Βραζιλιάνος Dos Santos 46.72 για να κατακτήσουν το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα στου Ολυμπιακούς του Τόκιο, πίσω από τον παγκόσμιο ρέκορντμαν Karsten Warholm που σημείωσε 45.94.

Η κούρσα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα εάν αναλογιστεί κανείς ότι θα είναι παρόντες και οι άλλοι πέντε φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων – Kyron McMaster, Abderrahman Samba, Yasmani Copello, Rasmus Magi και Alessandro Sibilio – συν ο Kenny Selmon που έφτασε στα ημιτελικά στο Τόκιο και ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου στα 400μ., Carl Bengtstrom.

Στα 100μ. εμπόδια γυναικών θα έχουμε μάχη ανάμεσα στην κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ Harrison και την Ολυμπιονίκη Camacho-Quinn.

Η Αμερικανίδα επιστρέφει στο Pre Classic για πρώτη φορά μετά τη νίκη της το 2016, την ίδια χρονιά που σημείωσε και το παγκόσμιο ρεκόρ 12.20. Η Πορτορικανή από την πλευρά της βρίσκεται τέταρτη στην παγκόσμια λίστα όλων των εποχών με το 12.26 που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Μαζί τους σε θέση εκκίνησης θα βρεθεί και η παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2019, Nia Ali, η χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στίβου, Gabbi Cunningham και πρωταθλήτρια του NCAA Anna Cockrell, καθώς και η Νιγηρία Ολυμπιονίκης και η τέταρτη στο Παγκόσμιο, Tobi Amusan και η Τζαμαϊκανη παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2015, Danielle Williams.