Τέσσερα χρόνια αποκλεισμός για την Shelby Houlihan, λόγω του απαγορευμένου... μπουρίτο!

 Runbeat Team   10:15 02-09-2021  

Τέσσερα χρόνια αποκλεισμός για την Shelby Houlihan, λόγω του απαγορευμένου... μπουρίτο!


Επίσημος μπορεί πλέον να θεωρείται ο αποκλεισμός της Shelby Houlihan η οποία βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία, την νανδρολόνη πριν από λίγους μήνες. Η νανδρολόνη είναι μία ουσία που ουσιαστικά μοιάζει χημικά με την τεστοστερόνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναβολικό, για να ενισχύσει τις επιδόσεις ενός αθλητή, με την αμερικανίδα να μη μπορεί να αποδείξει την αθωότητα της.

Να θυμίσουμε πως η κάτοχος των ρεκόρ ΗΠΑ στα 1500 και στα 5000 μέτρα, ισχυρίστηκε πως είχε καταναλώσει χοιρινό burrito 10 ώρες προτού η WADA την περάσει από το αντιντόπινγκ τεστ στις 15 Δεκεμβρίου του 2020, με την ίδια να τονίζει πως έπειτα από την κατανάλωση της συγκεκριμένης τροφής ενδέχεται ο οργανισμός σου να εμφανίσει νανδρολόνη.

 

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι η κριτική επιτροπή του «ομόφωνα αποφάσισε ότι η Shelby Houlihan απέτυχε» να αποδείξει πώς το αναβολικό στεροειδές νανδρολόνη μπήκε στο σύστημά της.

Μάλιστα, το δικαστήριο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι δικαστές του αποφάσισαν με πλειοψηφία 2-1 ότι η αθλήτρια δεν είχε αποδείξει τον ισχυρισμό της ότι η υπόθεση και το δείγμα της δεν αντιμετωπίστηκαν σωστά.

«Νιώθω τελείως συντετριμμένος, χαμένος, σπασμένος, θυμωμένος, μπερδεμένος και προδομένος από το ίδιο το άθλημα που αγάπησα και έβαλα τον εαυτό μου μόνο και μόνο για να δω πόσο καλός ήμουν», έγραψε η Houlihan.