Η Shelby Houlihan θα αγωνιστεί στα Ολυμπιακά Trials, παρά το ban λόγω doping

 Runbeat Team   12:33 19-06-2021  

Η Shelby Houlihan θα αγωνιστεί στα Ολυμπιακά Trials, παρά το ban λόγω doping


Όπως σας ενημερώσαμε λίγες ημέρες πριν, η Shelby Houlihan δέχθηκε ποινή 4 ετών αποκλεισμού από την Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου, καθώς βρέθηκε θετική σε μία απαγορευμένη ουσία, την νανδρολόνη. Η κάτοχος των ρεκόρ ΗΠΑ στα 1.500 και τα 5.000 μέτρα δεν δέχθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ουσία βρέθηκε στον οργανισμό της λόγω ενός burrito με χοιρινό που είχε καταναλώσει.

 

Η συγκεκριμένη ποινή ήρθε την περίοδο όπου η αθλήτρια από τις ΗΠΑ προετοιμάζεται για την παρουσία της στα Ολυμπιακά Trials, με την υπόθεση όμως να βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση και όλα να είναι ανοικτά. Η απόφαση της WADA και της Ομοσπονδίας Στίβου των ΗΠΑ μπορεί ακόμα και να αλλάξει εάν αποδειχθεί κάτι που αθωώνει την Houlihan.

Γι’ αυτό τον λόγο η USATF ανακοίνωσε πως η Shelby Houlihan θα λάβει κανονικά μέρος στα Ολυμπιακά Trials που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, θα διεκδικήσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και εάν τα καταφέρει, τότε θα πρέπει να ελπίζει στο να αλλάξει η απόφαση. Η τελική απόφαση αναμένεται να βγει από το CAS λίγο πριν τη μεγάλη διοργάνωση του Τόκιο, συνεπώς εάν καταφέρει να προκριθεί και αποδειχθεί πως δεν έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, τότε θα βρεθεί στην Ιαπωνία.