Τετραετής αποκλεισμός για την Κενυάτισσα Esther Macharia, ντοπέ και ο Μαροκινός Samir Jouaher

 Runbeat Team   9:28 04-05-2023  

Τετραετής αποκλεισμός για την Κενυάτισσα Esther Macharia, ντοπέ και ο Μαροκινός Samir Jouaher


Σταματημό δεν έχουν τα κρούσματα ντόπινγκ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με την Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου (AIU) να επιβάλει συνεχώς νέες τιμωρίες.

Στη μακρά λίστα με τους ντοπέ αθλητές από την Κένυα προστέθηκε και η Esther Macharia, η οποία τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό λόγω της χρήσης τεστοστερόνης, η οποία είναι απαγορευμένη ουσία.

Η 35χρονη έδωσε δείγμα ούρων στις 4 Δεκεμβρίου 2022 στον Μαραθώνιο της Σιγκαπούρης και τελικά διαπιστώθηκε στον έλεγχο που έγινε στις 19 Φεβρουαρίου 2023  στο διαπιστευμένο εργαστήριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) στη Ντόχα ότι είχε κάνει χρήση τεστοστερόνης.

 

Ως εκ τούτου, στην Macharia επιβλήθηκε τετραετής αποκλεισμός, ο οποίος έχει ισχύ από τις 21 Φεβρουαρίου του 2023, ενώ όλα τα αποτελέσματά της από τις 4 Δεκεμβρίου 2022 και μετά ακυρώνονται.

Αυτή τη στιγμή η Κένυα μετρά 54 αθλητές και αθλήτριες που έχουν τιμωρηθεί για ντόπινγκ κάτι που σημαίνει ότι είναι η τρίτη χώρα μετά τη Ρωσία (92) και την Ινδία (65) σε κρούσματα ντόπινγκ.

Η AIU ανακοίνωσε έναν ακόμη αποκλεισμό αθλητή λόγω χρήσης απαγορευμένης ουσίας. Πιο συγκεκριμένα ανέστειλε την αθλητική ταυτότητα του μαραθωνοδρόμου Samir Jouaher καθώς βρέθηκε να έχει κάνει χρήση των απαγορευμένων Ουσιών EPO και CERA).

Ο 38χρονος πρωταθλητής από το Μαρόκο έχει ατομικό ρεκόρ μαραθωνίου 2:08.42, τον οποίο πέτυχε φέτος, ενώ σημείωσε 1:01.42 στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο του Μπαχρέιν όπου τερμάτισε στη δέκατη θέση.

Ο Samir ήταν επίσης νικητής στον Διεθνή Μαραθώνιο της Καζαμπλάνκα τερματίζοντας σε 2:12.27.