Μαραθωνιος Λονδίνου: Τρίτη και τελευταία(;)προσπάθεια για τον Mo Farah να κερδίσει μπροστά στο Βρετανικό κοινό

 Runbeat Team   9:36 01-02-2023  

Μαραθωνιος Λονδίνου: Τρίτη και τελευταία(;)προσπάθεια για τον Mo Farah να κερδίσει μπροστά στο Βρετανικό κοινό


Το πλήρωμα του χρόνου φαίνεται πως έφτασε και ο Mo Farah είναι έτοιμος να βάλει τέλος σε μία ονειρική καριέρα που περιλάμβανε τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια, έξι παγκόσμια πρωταθλήματα και αμέτρητες πρωτιές στους σπουδαιότερους μαραθωνίους του κόσμου και φυσικά κάτοχος του ρεκόρ Βρετανίας στον μαραθώνιο με 2:05.11 που τον σημείωσε το 2018 στο Σικάγο.

 

Ο Mo Farah αποφάσισε όπως όλα δείχνουν να ρίξει τίτλους τέλους (;) στον μαραθώνιο του Λονδίνου, στο σπίτι του όπως το αποκαλεί, τον προσεχή Απρίλιο.

«Δεν πρόκειται να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και νομίζω ότι το 2023 θα είναι πιθανότατα η τελευταία μου χρονιά», είπε η Farah, ο οποίος γίνεται 40 ετών τον Μάρτιο. «Ήταν μια καταπληκτική καριέρα και, για μένα, το να λάβω μέρος στον Μαραθώνιο του Λονδίνου είναι μεγάλη υπόθεση. Πάντα έλεγα ότι θα ήταν ωραίο να τον κερδίσω μια μέρα, αλλά χρειάζονται πολλά για να γίνει αυτό. Είναι απλώς ωραίο να πω αντίο στο σπίτι μου και νομίζω ότι θα είναι αρκετά φορτισμένο συναισθηματικά. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτά που έχω πετύχει και απλά θέλω να δώσω στον εαυτό μου άλλη μια ευκαιρία για να δω τι μπορώ να κάνω. Αλλά δεν έχω τίποτα να αποδείξω».

Ο Farah έχει τρέξει τρεις φορές στον Μαραθώνιο του Λονδίνου έχοντας κατακτήσει την 3η θέση το 2018.