Το αναλυτικό πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου

 Runbeat Team   10:12 07-04-2022  

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου


Όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου που είναι προγραμματισμένος για το πρωί της Κυριακής 10/04 και συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς μετέχουν ορισμένοι από τους κορυφαίους δρομείς της Ελλάδας, αλλά και σπουδαία ονόματα του εξωτερικού.

Μάλιστα οι αγώνες, όπως έκαναν γνωστό οι διοργανωτές, θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ3, η οποία έχει προγραμματίσει τη σύνδεσή της στις 7:15. Παρούσα θα είναι και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

 

Η παράδοση του υλικού στους δρομείς θα γίνει στο Κέντρο Εγγραφών και Διανομή υλικού, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης – Νεστορίδειο Μέλαθρον (Νέα Πτέρυγα) τις εξής ημέρες και ώρες:

Παρασκευή 8 Απριλίου 15:00 έως 20:00.

Σάββατο 9 Απριλίου 10:00 έως 19:00.

Παράλληλα ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της διοργάνωσης, το οποίο έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

17:00 Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής & Τελετή Βράβευσης του καλλιτεχνικού προγράμματος για παιδιά & εφήβους «Ως λίκνο πολιτισμού και αθλητισμού ανά τους αιώνες, η Ρόδος εμπνέει ζωγραφικά έργα παιδιών και εφήβων που εξυμνούν την ειρήνη» – Νέα Πτέρυγα Νεστοριδείου Μελάθρου, Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου.

19:00 Παρουσίαση του βιβλίου “Μην τα παρατάς” της κορυφαίας Ελληνίδας Μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου και των εκδόσεων KEYBOOKS, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, Νεστορίδειο Μέλαθρο, Νέα

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

07:30 Μαραθώνιος Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας.

07:30 Ημιμαραθώνιος Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας.

07:40 Αγώνας δρόμου 10Κ Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας.

11:50 Αγώνας δρόμου 5Κ Εκκίνηση Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως)

Τελετές Απονομών Πλατεία Ελευθερίας: 10:30 Ημιμαραθώνιος & 10χιλ.

11:15 Μαραθώνιος

13:30 5χιλ & Ομαδικά

12:00-13:30 Συναυλία από τον Ροδιακό Σύλλογο Μουσικών με Ρόδιους καλλιτέχνες στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου, διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα αξιοθέατα της Ρόδου.

Μέγας χορηγός του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου είναι η Under Armour. Χορηγός του αγώνα των 5 χλμ & Εθελοντισμού είναι ο όμιλος H Hotels Collection. Επίσημος χορηγός αερομεταφορών είναι η Aegean Airlines και χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών η Blue Star Ferries. Χορηγός φιλοξενίας είναι ο όμιλος Mitsis Hotels. Επίσημοι χορηγοί είναι οι iStorm, Garden of Panthenols, fibran, ΚΑΥΚΑΣ, Citroen Παρασκευάς, ΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε., Three Sixty Marketing και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. O αγώνας υποστηρίζεται από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και διεξάγεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου (Νέα Πτέρυγα) θα είναι το κέντρο εγγραφών του αγώνα.