Το εφετείο δικαίωσε το ΕΑΚΗ και προχωρά η αντικατάσταση του ταρτάν στο Στάδιο Ελευθερίας

 Runbeat Team   10:25 04-02-2023  

Το εφετείο δικαίωσε το ΕΑΚΗ και προχωρά η αντικατάσταση του ταρτάν στο Στάδιο Ελευθερίας


Άνοιξε ο δρόμος για να ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης του ταρτάν στο Στάδιο Ελευθερίας, το οποίο λίγους μήνες μετά την τοποθέτησή του πριν περίπου δύο χρόνια παρουσίασε προβλήματα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Το ΕΑΚΗ είχε κηρύξει έκπτωτο τον εργολάβο που είχε αναλάβει την τοποθέτηση του ταρτάν, όμως μόλις χθες μπόρεσε να δικαιωθεί καθώς το Εφετείο Χανίων απέρριψε την αίτηση του εργολάβου περί αναστολής εκτέλεσης της έκπτωσής του.

 

Έτσι, τις προσεχείς ημέρες θα προσκληθούν οι επόμενοι μειοδότες του εν λόγω διαγωνισμού και θα ανοίξει ο δρόμος για να ολοκληρωθεί το έργο στο Στάδιο Ελευθερίας.

Η ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου αναφέρει:  «Το στάδιο Ελευθερίας τόσο χωροταξικά όσο και με τις εργασίες ανακαίνισης που έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη, ένα πραγματικό αθλητικό κέντρο που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει μεγάλους αθλητές αλλά και σπουδαίους αγώνες.

Όμως η αποδεδειγμένα κακή κατασκευή του ταρτάν είχε αμαυρώσει όλη αυτή την προσπάθεια.

Από την πρώτη μέρα τόσο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης όσο και η Διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου λέγαμε με κάθε τρόπο, σε κάθε μέσο, σε κάθε μας συζήτηση ότι αυτό δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και το στάδιο να αποκτήσει τον αγωνιστικό χώρο που του αξίζει.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου Λευτέρης Ζερβός ο Διευθυντής Kostas Sakarakis και Υπεύθυνη Σταδίου Zoi Adamaki κλήθηκαν ως μάρτυρες μερικές εβδομάδες πριν στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων μιλώντας με τη γλώσσα της αλήθειας και παρουσιάζοντας τα γεγονότα όπως ακριβώς είναι. Το Ηράκλειο δεν έχει το περιθώριο να χάσει μία γενιά αθλητών για ευθύνη τρίτων.

Το Διοικητικό Εφετείο Χανίων απέρριψε την αίτηση του εργολάβου περί αναστολής εκτέλεσης της έκπτωσής του και τις προσεχείς ημέρες θα προσκαλέσουν τους επόμενους μειοδότες του εν λόγω διαγωνισμού και θα ανοίξει ο δρόμος για να ολοκληρωθεί το σπουδαίο αθλητικό έργο για το Ηράκλειο.

Στόχος μας παραμένει το ΕΑΚΗ να φτάσει στην ελίτ των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ελλάδας και αυτό με έργα και υποσχέσεις που υλοποιούνται».