Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και σπουδαίοι αθλητές στη γιορτή του ΕΑΚΗ

 Runbeat Team   12:26 23-06-2021  

Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και σπουδαίοι αθλητές στη γιορτή του ΕΑΚΗ


Με μία γιορτή που θα υμνεί το παρελθόν και το παρόν του ελληνικού αθλητισμού θα γιορτάσει το Ηράκλειο την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα την προσεχή Παρασκευή 25 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου διοργανώνει μία γιορτή στο Στάδιο Ελευθερίας όπου το «παρών» θα δώσουν σπουδαίοι Έλληνες Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και αθλητές που ξεχωρίζουν με τις επιδόσεις τους.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του ΕΑΚΗ: «σπουδαίοι Ολυμπιονίκες που έχουν σηκώσει την Ελλάδα ψηλά σε Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά και σημαντικοί αθλητές από το Ηράκλειο, που είτε συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες, είτε σημείωσαν μεγάλες επιδόσεις σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα, θα τιμήσουν με την παρουσία τους, την εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας, που διοργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Ηρακλείου, την Παρασκευή 25 Ιουνίου, μετά τις 6μ.μ. στο Στάδιο Ελευθερίας.

Στην εκδήλωση, θα βρίσκονται οι Ολυμπιονίκες Όλγα Βασδέκη, Τασούλα Κελεσίδου, Νίκη Μπακογιάννη, ενώ έχει προσκληθεί ακόμη ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, που μένει στο Ηράκλειο.

Ακόμη έχουν προσκληθεί οι Παραολυμπιονίκες Μανώλης Στεφανουδάκης, Γιώργος Καπελλάκης, αλλά και οι Στέλλα Πιλάτου, Θωμάς Σμπώκος, Ειρήνη Βασιλείου, Αργυρώ Στρατάκη, Σίλια Χιώτη, Κρίστυ Γιαλαμά.

Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στους μικρούς αθλητές από το Ηράκλειο και γιατί όχι αυριανούς Ολυμπιονίκες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Ολυμπιακά Αθλήματα, αλλά και να συζητήσουν με τους κορυφαίους αθλητές για τις εμπειρίες τους από τους μεγάλους αγώνες, που συμμετείχαν.

Στην εκδήλωση, θα γίνουν βραβεύσεις κορυφαίων αθλητών, ενώ θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα στους μικρούς αθλητές, με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας, θα παρακολουθήσουν παιδιά από:

-Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης,

- Τον Παγκρήτιο σύλλογο γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασία «Ηλιαχτίδα»

-Το Παιδικό χωριό SOS Κρήτης.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ολυμπιακής ημέρας, εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό των δράσεων που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε αθλητικά κέντρα όλης της χώρας.

Η προσέλευση στο χώρο, θα γίνει σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα».