To fair play μεταξύ της ΟN και της Νike για την ολυμπιακή πρόκριση του C. Thomson

 Runbeat Team   19:52 28-03-2021  

To fair play μεταξύ της ΟN και της Νike για την ολυμπιακή πρόκριση του C. Thomson


Ο Βρετανός Μαραθωνοδρόμος Chris Thompson κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο μέσω των Βρετανικών Trials που έγιναν στο Kew Gardens στο Λονδίνο. Ο δρομέας που σε έναν περίπου μήνα κλείνει τα 40 θα δώσει το παρόν στην Ιαπωνία το καλοκαίρι, καθώς ξεπέρασε τον εαυτό του και κατάφερε να τρέξει έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής του τερματίζοντας σε 2:10:50.

Υπάρχει όμως μία ιστορία πίσω από την επιτυχία του αυτή, που αξίζει την προσοχή μας, καθώς είναι κάτι το οποίο δεν συμβαίνει συχνά. Πιο συγκεκριμένα, όπως οι περισσότεροι επαγγελματίες αθλητές, έτσι και ο Thompson έχει χορηγό ο οποίος του παρέχει τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό για να τρέχει. Στην περίπτωση του Chris Thompson, η εταιρία ON έχει αναλάβει αυτό το κομμάτι.

 

Η γνωστή Ελβετική εταιρία αθλητικών ειδών όμως δεν κατάφερε να του παρέχει τα κατάλληλα παπούτσια για να τρέξει στον Μαραθώνιο, καθώς δεν είχε τελειοποιήσει ακόμα το πρωτότυπο μοντέλο τους. Η ΟΝ χρειαζόταν επιπλέον χρόνο για να κατασκευάσει και να έχει έτοιμα τα παπούτσια με τα οποία θα έτρεχε ο Thompson, τον οποίο δεν είχε. Αντί λοιπόν να χρησιμοποιήσει τα παπούτσια της εταιρίας του, ο Μαραθωνοδρόμος έπρεπε να βρει μία λύση, κάτι το οποίο κατάφερε και μάλιστα με πρωτοφανή τρόπο, αφού και η ίδια η ΟΝ προχώρησε σε ένα σπάνιο fair play. Ο Chris Thompson ζήτησε την άδεια της ΟΝ να τρέξει με παπούτσια μίας εκ των μεγαλύτερων αντιπάλων της, της Nike, με την Ελβετική εταιρία να το επιτρέπει και τον αθλητή τελικά να τρέχει με Vaporfly παπούτσια, τα οποία ήταν βαμμένα απλά στα σημεία που υπήρχε το brand της Nike, για να μην φαίνεται.

Εντύπωση και θαυμασμό προκάλεσε και η δήλωση μίας εκπροσώπου της ΟΝ στο Telegraph Sport, καθώς το φαινόμενο με τους αθλητές που τρέχουν με βαμμένα παπούτσια έχει συμβεί πολλές φορές, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΟΝ πήρε θέση επί του θέματος σχολιάζοντας θετικά το συμβάν, κάτι το αρκετά αξιέπαινο.

 

Η εκπρόσωπος δήλωσε:«Ενώ το πρωτότυπο του τελευταίου πρωτοποριακού παπουτσιού τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων έχει αναπτυχθεί για να δώσει στους αθλητές μας υψηλές επιδόσεις, η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο από τον αναμενόμενο να τελειοποιήσει. Αυτό μπορεί να συμβαίνει συχνά κατά την παραγωγή προϊόντων της επόμενης γενιάς».

Στη συνέχεια σχολίασε την συγκεκριμένη περίπτωση, λέγοντας πως η εταιρία δεν θα μπορούσε να μπει εμπόδιο στην πρόκριση του Thompson: «Ο Chris έπρεπε λοιπόν να αγωνιστεί σε ένα εναλλακτικό παπούτσι τρεξίματος που δεν είναι δικό μας που του επέτρεψε να αποδώσει στα παπούτσια τελευταίας γενιάς, ενώ η OΝ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη νεότερη γενιά του πατενταρισμένου συστήματος CloudTec. Στην OΝ, νοιαζόμαστε για τους αθλητές μας πρώτα απ 'όλα. Πιστεύουμε ότι ένα ολυμπιακό όνειρο δεν θα πρέπει ποτέ να τεθεί σε κίνδυνο για κανέναν λόγο, γι 'αυτό έχουμε βοηθήσει τον Chris στο μέγιστο της δυνατότητάς μας να αναζητήσουμε μια προσωρινή λύση που τον έβαλε σε μία καλή θέση στην προσπάθειά του για μία Ολυμπιακή διάκριση».

Από την πλευρά του ο μεγάλος νικητής του μαραθωνίου ανέφερε: «Δεν ξέρω πώς το έκανα. Είμαι 39 ετών και το φωνάζω δυνατά, αυτό δεν συμβαίνει!».

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο από την προσπάθειά του: