«Το Ολυμπιακό Χωριό είναι ασφαλές» λέει ο σύμβουλος υγείας της ΔΟΕ

 Runbeat Team   20:12 20-07-2021  

«Το Ολυμπιακό Χωριό είναι ασφαλές» λέει ο σύμβουλος υγείας της ΔΟΕ


Λίγες ημέρες απομένουν πλέον για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, με πολλούς αθλητές να έχουν φτάσει στην Ιαπωνία και να έχουν εγκατασταθεί στο Ολυμπιακό Χωριό. Με τις πρώτες αφίξεις των αθλητών υπήρξαν και τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού, κάτι το οποίο όμως βρίσκεται υπό έλεγχο, όπως δήλωσε ο σύμβουλος υγείας της ΔΟΕ.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Brian McCloskey, ο οποίος είναι ο σύμβουλος υγείας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής μίλησε σχετικά με το πόσο ασφαλές είναι το Ολυμπιακό χωριό σε μία πρόσφατη συνέντευξη τύπου.

«Ναι, βλέπουμε περιπτώσεις (κορωνοϊού) προς το παρόν. Υπάρχουν αθλητές που έκαναν τεστ πριν την αναχώρησή τους και τελικά είναι θετικοί και δεν έρχονται καθόλου. Το ίδιο γίνεται και στο αεροδρόμιο εδώ, αλλά και λίγο πριν μπουν στο Χωριό. Κάθε “επίπεδο φιλτραρίσματος” από αυτά που περνούν οι αθλητές είναι μία μείωση του ρίσκου για όλους τους υπόλοιπους. Οι αριθμοί που έχουμε προς το παρόν είναι πολύ χαμηλοί, πιθανότατα χαμηλότεροι και από εκείνους που περιμέναμε. Το Ολυμπιακό Χωριό είναι ασφαλές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο McCloskey.