Έφτασαν στο Ολυμπιακό χωριό του Τόκιο οι πρώτοι αθλητές

 Runbeat Team   15:00 14-07-2021  

Έφτασαν στο Ολυμπιακό χωριό του Τόκιο οι πρώτοι αθλητές


Το Ολυμπιακό χωριό που θα φιλοξενήσει τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο άνοιξε τις πύλες του και υποδέχθηκε τους πρώτους αθλητές. Οι πρώτοι αθλητές που έφτασαν στην τοποθεσία μπήκαν κατευθείαν στο χωριό, σε μία τοποθεσία που τα media που βρίσκονται στην πόλη δεν έχουν πρόσβαση. Επίσης, λόγω του κορωνοϊού δεν έγινε κάποια τελετή καλωσορίσματος προς εκείνους από τους διοργανωτές.

 

«Οι αθλητές είναι ευγνώμονες που τελικά αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά και που όλα τα πρωτόκολλα τηρούνται για να διεξαχθεί με ασφάλεια η διοργάνωση. Μετά από όλα αυτά που έπρεπε να περάσουν τον περασμένο χρόνο, που δεν ξέρανε πότε θα γίνει η επόμενη διοργάνωση, εάν θα μπορούν να προπονηθούν την επόμενη μέρα ή ακόμα και εάν θα μπορούν να ξανασυναντήσουν τον προπονητή τους, επιτέλους μπορούν να “λάμψουν” ξανά στην Ολυμπιακή σκηνή», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του προέδρου της ΔΟΕ, Thomas Bach.

H ΔΟΕ υπολογίζει ότι το 85% των αθλητών που φτάνουν στο Ολυμπιακό χωριό είναι εμβολιασμένοι. Στο Ολυμπιακό χωριό, εκτός από τα καταλύματα των αθλητών, υπάρχουν μεταξύ άλλων καφετέρια, καθαριστήριο, στούντιο φωτογράφισης αλλά και τράπεζα. Αξίζει να αναφερθεί πως το Ολυμπιακό χωριό άνοιξε τις πύλες του μία ημέρα μετά την τέταρτη είσοδο του Τόκιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού.