Το συγκινητικό μήνυμα του Gabriyesos που θα αγωνιστεί με την Ολυμπιακή προσφύγων στο Τόκιο

 Runbeat Team   19:40 17-06-2021  

Το συγκινητικό μήνυμα του Gabriyesos που θα αγωνιστεί με την Ολυμπιακή προσφύγων στο Τόκιο


Ο Tachlowini Gabriyesos είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων, γεννημένος στην Ερυθραία, την οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει σε νεαρή ηλικία και μετά από μία πολύ δύσκολη διαδρομή μέσω της ερήμου της Αιγύπτου και του Σουδαν, κατέληξε στο Ισραήλ, εκεί όπου ζει και προπονείται σήμερα.

Με χρόνο 2:10:55 στον μαραθώνιο «Hahula Galilee» τον Μάρτιο κατάφερε να γίνει ο πρώτος αθλητής της Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων που σημείωσε επίδοση κάτω από το όριο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Gabriyesos θα τρέξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και με μία πρόσφατη δήλωσή του, έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα προς όλους τους πρόσφυγες του κόσμου.

 

Ο 23χρονος δρομέας είπε: «Στα 12, αποφάσισα να φύγω από τη χώρα μου γιατί κατάλαβα τι γινόταν στην Ερυθραία και τι ερχόταν. Οι στρατιώτες έψαχναν σπίτια και σκότωναν ανθρώπους. Ήμουν ένα μικρό αγόρι που δεν θα είχε μέλλον στη χώρα. Δεν το έσκασα λόγω έλλειψης θάρρους όπως μπορεί κάποιος να πιστεύει, αλλά μόνο και μόνο επειδή η καθημερινότητά μου είχε γίνει τρομακτική.

Περπάτησα για ολόκληρες μέρες στη σαβάνα, πριν καταφέρω να μπω στην Αιθιοπία. (...) Σήμερα δυσκολεύομαι να συνειδητοποιήσω ότι θα τρέξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όνειρό μου! Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στο Τόκιο. Θα εκπροσωπήσω την Ολυμπιακή ομάδα των προσφύγων, και αυτό είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Θα είμαι ο εκπρόσωπος 80 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Θα με δουν στην τηλεόραση, θα ακούσουν την ιστορία μου και θα πουν ότι όλα είναι δυνατά. Ότι ακόμα και αν είστε πρόσφυγες, μπορείτε να πετύχετε τα όνειρά σας».