Τομή Αυγενάκη: «Κανένα όριο ηλικίας για την έκδοση αθλητικού δελτίου από καμία Ομοσπονδία»

 Runbeat Team   15:49 15-06-2021  

Τομή Αυγενάκη: «Κανένα όριο ηλικίας για την έκδοση αθλητικού δελτίου από καμία Ομοσπονδία»


Λίγες ημέρες μετά την ανάδειξη του θέματος από το Runbeat και τη συνέντευξη της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα, ο υφυπουργός τόλμησε και το πήρε πάνω του, φέρνοντας τα πάνω – κάτω σε όλες τις ομοσπονδίες της χώρας που θέτουν αδικαιολόγητα ηλικιακά κριτήρια για την έκδοση αθλητικών δελτίων.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε σήμερα στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τονίζοντας ρητά ότι ο νόμος θα προβλέπει πως δεν υφίσταται κανένα όριο ηλικίας στο δικαίωμα εγγραφής μέλους σε αθλητικό σωματείο, εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΣΕΓΑΣ που έχει θέσει όριο ηλικίας στην έκδοση δελτίου ερασιτέχνη αθλητή.

 

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε:

«Ρητά θα προβλέπεται, έναντι οποιασδήποτε διαφορετικής πρόβλεψης καταστατικού ή κανονισμού, ότι δεν υφίσταται κανένα όριο ηλικίας στο δικαίωμα εγγραφής μέλους σε αθλητικό σωματείο, το οποίο πληροί τα λοιπά κριτήρια του νόμου. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται και όριο ηλικίας για την έκδοση δελτίου ερασιτέχνη αθλητή.

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο και πρωτοφανές, υπάρχει Ομοσπονδία, ο ΣΕΓΑΣ εν προκειμένω, που τα τελευταία χρόνια απαγορεύει να ανακαλύψει ο καθένας από εμάς τη χαρά του οργανωμένου αθλητισμού, εφόσον έχει συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας του. Δεν επιτρέπει την έκδοση δελτίου ερασιτέχνη αθλητή μεγαλύτερου των 35 χρόνων, κάτι που είναι απαράδεκτο και δεν χρειάζεται, φαντάζομαι, περισσότερη τεκμηρίωση το αυτονόητο.

Ωστόσο, θα πω μόνο το εξής: Εκείνοι που μας κατακεραύνωναν και μας ύβριζαν διότι θεσπίσαμε στα διεθνή πλαίσια «καλής διακυβέρνησης στον αθλητισμό» το όριο ηλικίας στα 70 έτη για την εκλογή στο ΔΣ των Ομοσπονδιών, οι ίδιοι δεν επέτρεπαν στους άνω των 35 ετών την άθληση!».