«Τρέχω για να πω στον κόσμο ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ»

 Runbeat Team   13:00 19-04-2021  

«Τρέχω για να πω στον κόσμο ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ»


Ο Eliud Kipchoge ήταν ο μεγάλος νικητής του ΝΝ Mission Marathon και έστειλε τα δικά του μηνύματα στον κόσμο σχετικά με τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε. Ο Κενυάτης κορυφαίος μαραθωνοδρόμος τερμάτισε στην πρώτη θέση με 2:04:30 στην Ολλανδία και πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Kipchoge συμμετείχε σε ένα Q&A της NN Running Team μετά τη νίκη του και μίλησε για το πως βίωσε τον αγώνα, την διαδρομή, αλλά και τους επόμενους στόχους του. Ο 36χρονος μαραθωνοδρόμος έστειλε και το δικό του, ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο, που βιώνει δύσκολες καταστάσεις λόγω της πανδημίας.

 

«Η αποστολή μας για σήμερα έχει ολοκληρωθεί, πολλοί άνθρωποι έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς. Έχουμε ολοκληρώσει την αποστολή μας και στείλαμε ελπίδα σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε σε έναν καλό δρόμο για την επιστροφή μας στις κανονικές μας ζωές. Υπάρχει φως στο τούνελ. Είμαι χαρούμενος που αυτός ο αγώνας όντως έγινε. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την απόδοσή μου, με την οργάνωση του αγώνα, το management. Είμαι ικανοποιημένος και χαρούμενος για όλα»

Ο Eliud Kipchoge μίλησε για την εμπειρία του από τον αγώνα, δίνοντάς μας μία ματιά «από μέσα»: «Ήταν μία μοναδική διαδρομή, φανταστείτε να τρέχετε μέσα σε ένα αεροδρόμιο, σε μία μοναδική και ευθεία διαδρομή. Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρχε πολύ τρέξιμο στο μυαλό μου. Προσπαθούσα πολύ να συγκεντρωθώ στον αγώνα, να αισθανθώ το σώμα μου, να είμαι σίγουρος ότι είμαι στη σωστή διαδρομή όλη την ώρα και γενικότερα να έχω το νου μου στο τι συμβαίνει εκείνη την ώρα. Αυτό το οποίο με εμπνέει είναι η αγάπη για το άθλημα. Πρέπει να περάσουμε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο, ότι το τρέξιμο είναι ζωή και πάνω απ’ όλα είναι υγεία».

Ο κόσμος που είχε στείλει τις ερωτήσεις του στο Instagram του NN Running Team ήθελε να μάθει πιο πολλά τεχνικά κομμάτια του κορυφαίου δρομέα του κόσμου, με ερωτήσεις σχετικά με το πόσο σημαντικός είναι ένας pacemaker, αλλά και το εάν δουλεύει ακόμα πάνω στην τεχνική του: «Ο pacemaker μου έκανε πολύ καλή δουλειά. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι πολύ χρήσιμοι και καλοί για έναν δρομέα και νομίζω πως ένα παραπάνω επειδή δεν μπορούμε να τρέξουμε γρήγορα. Με τα άτομα που προπονείσαι συχνά μαζί και γίνονται pacemaker έχεις μία διαφορετική σχέση, ξέρεις να συνεννοείσαι καλύτερα και μπορείς να αποδόσεις και καλύτερα. Είναι καλό να έχεις δικό σου pacemaker. Πάντα δουλεύω στην τεχνική μου για τους αγώνες, κάθε πρωί. Κάθε μέρα είναι μία καινούρια μέρα και πρέπει να βελτιωνόμαστε»

Πλέον και μετά την μεγάλη του επιστροφή, ο Kipchoge αποκάλυψε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Το επόμενό μου βήμα είναι να πάω πίσω, σπίτι, να συναντηθώ με τον προπονητή μου και να δω τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Θα συνεχίσω τις προπονήσεις, αλλά θα ξεκουραστώ κιόλας, λέγοντας στους μύες μου ότι πρέπει να χαλαρώσουν για να είμαι ξανά έτοιμος για τις επόμενες εβδομάδες. Ο στόχος μου είναι να κερδίσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Κλείνοντας το Q&A, ο μεγάλος νικητής του NN Mission Marathon έστειλε το ξεχωριστό του μήνυμα προς τον κόσμο: «Το μήνυμά μου είναι σχετικά με τη ζωή τους τελευταίους μήνες που είναι πολύ δύσκολη. Όχι μόνο για τους αθλητές και τις αθλήτριες, τους επαγγελματίες και τις επαγγελματίες. Πολλές ζωές έχουν χαθεί, πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές τους, πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τις εταιρίες τους και δυσκολεύονται πάρα πολύ. Θέλω να πω σε όλους σας να μην τα παρατάνε. Σηκωθείτε το πρωί χαρούμενοι, πηγαίνετε για τρέξιμο. Όταν πάτε για τρέξιμο μπορούν να σας έρθουν πολλές νέες ιδέες και η ζωή θα επιστρέψει στην κανονικότητα σύντομα. Τρέχω για να πω στον κόσμο ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, ας συνεχίσουμε όλοι μαζί, ας μοιραστούμε τις ιδέες μας και όλοι μαζί θα έχουμε πίσω τις κανονικές μας ζωές. Τρέχουμε σαν ένα, ας το κάνουμε και στη ζωή μας»