Eliud Kipchoge: Η εμπειρία του μετά από μήνες χρήσης σένσορα μέτρησης γλυκόζης (Vid)

 Runbeat Team   10:28 08-07-2021  

Eliud Kipchoge: Η εμπειρία του μετά από μήνες χρήσης σένσορα μέτρησης γλυκόζης (Vid)


Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Abbott, ο Eliud Kipchoge χρησιμοποιεί τους τελευταίους μήνες τον σένσορα μέτρησης γλυκόζης με όνομα «Libre Sense». Ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών είχε μιλήσει και στο παρελθόν για την εμπειρία του, όμως στο πιο πρόσφατο βίντεο της NN Running Team, έχει μία πιο ολοκληρωμένη άποψη, καθώς αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησης και των αγώνων του.

Στο βίντεο, εκτός από τον ίδιο, μιλούν και οι κοντινοί του συνεργάτες. Μετά τον προπονητή του, τον Patrick Sang τον λόγο παίρνει ο Valentijn Trouw, ο οποίος είναι performance manager. «Για εμάς είναι σημαντικό στην περίπτωση του Eliud να κάνουμε τις σωστές επιλογές» λέει μεταξύ άλλων ο Trouw, εξηγώντας τη σημασία της συσκευής.

 

Ο ίδιος ο Eliud Kipchoge, αναφέρει πως χρειάστηκε να κάνει μερικές αλλαγές στην τακτική του, όμως στη συνέχεια τον βοήθησε ο σένσορας, καθώς ένας επαγγελματίας δρομέας είναι σημαντικό να γνωρίζει τα επίπεδα γλυκόζης που υπάρχουν στο αίμα του.

«Αφού μάθαμε πολλά σχετικά με το Libre Sense, έπρεπε να αλλάξουμε λίγο τη στρατηγική μας, κι εγώ ξεκίνησα να παίρνω κάποια υγρά πριν τρέξω. Σε κάθε session συζητάμε με την ομάδα, με τον Armand, τον Patrick και τον Valentijn πόσο χρόνο θα έχω μέχρι να χάσω την ενέργειά μου. Προσπαθώ να σιγουρεύω ότι σε κάθε 5 χιλιόμετρα παίρνω ένα τζελ και έχω σωστή διατροφή στον αγώνα. Το τρέξιμο έχει να κάνει με το να καταλαβαίνεις το σώμα σου. Το τρέξιμο έχει να κάνει με το να κάθεσαι κάτω και να σκέφτεσαι ότι αυτό που συμβαίνει στο σώμα σου είναι ένα, δύο, τρία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κενυάτης δρομέας.

Στη συνέχεια, ο Kipchoge δίνει την εμπειρία του από το NN Mission Marathon στο οποίο αναδείχθηκε νικητής, μιλώντας για την ιδιαιτερότητα της πίστας με αεροπλάνα και τον διάδρομο του αεροδρομίου, αλλά και για τη σημασία της συσκευής στο χέρι του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο: