Πως είναι να διοργανώνεις έναν μαραθώνιο κορυφαίου επιπέδου στην εποχή του κορωνοϊού μέσα σε δέκα μέρες; (Vid)

 Runbeat Team   20:41 01-01-2022  

Πως είναι να διοργανώνεις έναν μαραθώνιο κορυφαίου επιπέδου στην εποχή του κορωνοϊού μέσα σε δέκα μέρες; (Vid)


Ο μαραθώνιος της NN Running Team που διοργανώθηκε στο αεροδρόμιο του Τβέντε τον περασμένο Απρίλιο, ήταν ένα από τα δυσκολότερα εγχειρήματα του 2021, σχετικά με τις αθλητικές διοργανώσεις. Η κορυφαία ομάδα που έχει στις τάξεις της μερικούς από τους καλύτερους δρομείς του κόσμου, διοργάνωσε τον συγκεκριμένο, “κλειστό” μαραθώνιο μόνο για ελίτ αθλητές, με σκοπό να πραγματοποιήσουν νέα ατομικά ρεκόρ, αλλά και να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Eliud Kipchoge, o οποίος με χρόνο 2:04:30 πήρε τη νίκη και μαζί το “εισιτήριο” για το Τόκιο, εκεί όπου κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στη συνέχεια. Ο μαραθώνιος διοργανώθηκε τελικά με τεράστια επιτυχία παρά την κατάσταση που επικρατούσε στην Ευρώπη με τον κορωνοϊό, παρότι αρχικά ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Αμβούργο.

Μετά από το παλαιότερο θέμα μας, σχετικά με το πως σχεδιάστηκε ο αγώνας της ΝΝ, πλέον έχουμε στη διάθεσή μας το επίσημο ντοκιμαντέρ του αγώνα, στο οποίο μίλησαν όλοι οι πρωταγωνιστές πίσω από το δύσκολο αυτό εγχείρημα. Στο βίντεο “The making of” που ακολουθεί, μπορούμε να μάθουμε τα πάντα σχετικά με τον NN Mission Marathon, με όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια να διοργανωθεί σε 10 μόλις ημέρες να μοιράζονται τις εμπειρίες τους.