UA Flow Velociti Elite: Φόρεσε το... αγωνιστικό πλεονέκτημα στα πόδια σου!

 Runbeat Team   20:13 30-05-2023  

UA Flow Velociti Elite: Φόρεσε το... αγωνιστικό πλεονέκτημα στα πόδια σου!


Εμφανίστηκε για πρώτη φορά αγωνιστικά τον Νοέμβριο του 2022 και στην πρεμιέρα του βρέθηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και μάλιστα σε έναν από τους έξι μεγαλύτερους Μαραθωνίους του κόσμου, σε αυτόν της Νέας Υόρκης.

Ήταν πλέον κάτι παραπάνω από εμφανές ότι το Flow Velociti Elite με την νίκη της Sharon Lokedi με χρόνο 2:23:23 και μάλιστα στο ντεμπούτο της στην απόσταση του Μαραθωνίου,θα αποτελούσε για την αγορά των super shoes, το δρομικό "υπερόπλο".

UA Flow Velociti Elite: Φόρεσε το... αγωνιστικό πλεονέκτημα στα πόδια σου! runbeat.gr

Το Elite εμπνέεται από το προπονητικό παπούτσι Velociti Wind της Under Armour. Και τα δύο παπούτσια χρησιμοποιούν στο επάνω μέρος τεχνολογία Warp .

Πρόκειται για το πρώτο δρομικό παπούτσι της Under Armour που έχει πλάκα ανθρακονήματος (carbon plate) πλήρους μήκους στην ενδιάμεση σόλα του τοποθετημένη σε μαλακό αφρό ενδιάμεσης σόλας που συμπιέζεται και αναπηδά για επιπλέον προώθηση, δημιουργώντας έτσι εκπληκτική επιστροφή ενέργειας στον δρομέα. Είναι επίσης το πρώτο παπούτσι της UA που διαθέτει αφρό ενδιάμεσης σόλας Pebax 44C.

UA Flow Velociti Elite: Φόρεσε το... αγωνιστικό πλεονέκτημα στα πόδια σου! runbeat.gr

Με το βάρος του να μην ξεπερνά τα 220 γραμμάρια (νούμερο 43) καθίσταται ως ένα από τα πιο ανταγωνιστικά ελαφριά παπούτσια νέας τεχνολογίας ενώ το heel drop (διαφορά ύψους ανάμεσα στο πέλμα και τη φτέρνα) φθάνει τα 8mm.

Το επάνω μέρος του Velociti Elite συνθέτει το ¨άλλο μισό¨ με εξαιρετικό τρόπο. Πρόκειται για ένα από τα πιο άνετα επάνω μέρη παπουτσιών, είναι βολικό και το "κλείδωμα" στο πόδι είναι εξαιρετικό.

Το πλέγμα με την τεχνολογία Warp 2.0 είναι εξαιρετικά πορώδες και η αναπνοή είναι πολύ καλή. Αυτό καθιστά το Flow Velociti elite ως την ιδανικότερη επιλογή για το μεσογειακό μας κλίμα με τις υψηλές θερμοκρασίες καθώς περιορίζει σημαντικά την εφίδρωση στο πόδι ακόμη και μετά από πολλά χιλιόμετρα.

Το toe box(το μπροστινό μέρος στα δάχτυλα) είναι ευρύχωρο χωρίς ¨εκπλήξεις¨, έτσι το νούμερο του παπουτσιού εναρμονίζεται απόλυτα με το χώρο μπροστά.

Με επιμονή στις λεπτομέρειες, η UA δημιούργησε ένα παπούτσι που ταιριάζει απόλυτα από την πρώτη στιγμή που το ¨τρέχει¨ ένας δρομέας. Ακόμη και η επιλογή των σωστών κορδονιών και οπών το επιβεβαιώνει, καθώς συμβάλει όχι μόνο στο χαμηλότερο βάρος αλλά και στην ελαχιστοποίηση της τριβής.

Όμως η Under Armour δεν περιορίστηκε μόνο στο τεχνολογικό κομμάτι. Αναγνωρίζει ότι η ψυχολογία του δρομέα είναι ένα από τα "κλειδιά" της επιτυχίας. Έτσι όταν η UA δημιουργεί ένα παπούτσι που αφορά πραγματικά την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα, κάθε σχεδιαστικό στοιχείο, υλικό, λογότυπο και χρώμα πρέπει να εμπνέει δράση και να αποπνέει ταχύτητα. Έτσι λοιπόν οι χρωματισμοί παίζουν σε αυτή την εξίσωση.

Μπορεί οι αθλητές να μη δίνουν ιδιαίτερη σημασία για τους χρωματισμούς στην προπόνηση αλλά την ημέρα του αγώνα, όταν η αδρεναλίνη είναι στα ύψη, θέλουν κάτι δυνατό, εκφραστικό και γεμάτο ενέργεια. Η δημιουργία αυτού του διαχωρισμού μεταξύ των χρωμάτων στις ημέρες προπόνησης και των χρωμάτων τις αγωνιστικές ημέρες είναι ένα ακόμη νοητικό «κλικ» που επιτρέπει στους αθλητές να γνωρίζουν ότι είναι ώρα να τα δώσουν όλα. Και η Under Armour προσφέρει αυτή τη δυνατότητα με την απίστευτη χρωματική παλέτα που έχει αναπτύξει για το Velociti Εlite.

Το UA Flow Velocity Elite είναι διαθέσιμο στο επίσημο online κατάστημα της Under Armour, eshop.unlimitedsport.gr.