Χρειαζόμαστε πραγματικά τα super shoes; Ο Kipchoge απαντά γιατί είναι σημαντικά

 Runbeat Team   17:47 15-11-2023  

Χρειαζόμαστε πραγματικά τα super shoes; Ο Kipchoge απαντά γιατί είναι σημαντικά


O Eliud Kipchoge εξήγησε ποια είναι τα πλεονεκτήματα των super shoes και μίλησε για την σημασία τους στο τρέξιμο μαραθωνίου. Με τα «σούπερ παπούτσια» να έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα και να συζητιούνται σε κάθε… δρομικό «πηγαδάκι» τα τελευταία χρόνια, πολλοί δρομείς αναρωτιούνται αν όντως αξίζει να δαπανήσουν τα ποσά που ζητούν οι αθλητικές εταιρίες για να γίνουν καλύτεροι και γρηγορότεροι.

 

Την δική του απάντηση έδωσε ο εκ των κορυφαίων δρομέων όλων των εποχών, Eliud Kipchoge, μιλώντας πρόσφατα στο Euro News. «Τα super shoes αποτρέπουν την επίδραση που μπορεί να έχει η άσφαλτος στον δρόμο, στους μύες μας. Σκοπός στο τρέξιμο είναι να προσέχεις τους μύες σου και η εταιρία (σ.σ. η Nike για τα δικά της παπούτσια) σκέφτηκε αυτή την λύση για να σιγουρευτεί ότι σαν αθλητής, είσαι σε καλή κατάσταση και το ίδιο είναι και οι μύες σου» είπε ο Κενυάτης.

Αυτό που ουσιαστικά είπε ο Kipchoge είναι ότι τα super shoes είναι πολύ χρήσιμα όσον αφορά την επίδραση που έχει ο δρόμος, η άσφαλτος και κάθε επιφάνεια στην οποία τρέχουμε, στους μύες των ποδιών μας.